Свободно време

9 навика за повече щастие

Заобиколете се с позитивни неща

15.02.2018г. / 11 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да бъдем щастливи е нещо, към което всеки от нас се стреми. Знаете ли, че прекарването на няколко минути на ден сред природата, по-честото излагане на пряка слънчева светлина и това да намерим нещо красиво за талисман ни карат да се чувстваме по-щастливи?

Кои други навици могат да ни направят по-щастливи?

1. Общувайте. Многобройните контакти са ключът към успеха.

2. Не бъдете твърде скромни. Можете да прекарате целия си живот в това да стоите в ъгъла, без да бъдете забелязани. Покажете инициатива, за да могат вашите таланти и потенциал да бъдат забелязани.

3. Правете това, което ви харесва. Успехът идва при тези, които се стремят да задоволяват собствените си нужди, вместо очакванията на другите. Останете верни на себе си, задайте си цели, следвайте ги и посрещнете вашите радости и победи.

4. Заобиколете се с щастливи хора. Настроението на духа се предава по веригата. Ето защо е важно да общувате с хора, които са позитивно настроени, които са креативни, мотивиращи и удовлетворени през повечето време.

5. Отнасяйте се с живота като с игра, в която понякога печелите, а понякога губите. Излишък на сериозност води до постоянно напрежение и в крайна сметка и до неуспех. Всеки проблем престава да бъде важен, ако е „осмиван“. Не е лесно да започнем да мислим по този начин, но бихме могли да опитаме.

6. Заобиколете се с позитивни неща. Ежедневието ни е динамично, чуваме, виждаме недотам приятни неща. Всичко това ни натоварва. Затова обстановката край нас трябва да предизвиква приятни асоциации. Нещо малко, но красиво, поставено на бюрото в офиса, може да ви кара да се усмихвате по-често.

7. Усмихвайте се. Според психолози, дори усмивката насила може да предизвика синтез на повече хормони на щастието, които да ни накарат да се чувстваме по-добре. Усмивката спомага за подобряване на притока на кислород към мозъка, нервната система, след като започва отделянето на ендорфини, а ние се чувстваме по-доволни.

Свързани статии

8. Хвалете се с постиженията си и ги празнувайте. Колко често си казвате „Това ли е успех, това е дреболия?“. Никой успех не е дреболия, затова трябва да го отпразнувате, да държите в близост до вас онези неща, които ще напомнят за постигнатото, за да имате мотивация да продължавате да се развивате.

9. Надграждайте себе си. Хубаво е да не спирате да се развивате като личност. Посещавайте курсове, семинари, открийте вашето ново хоби. Късметът и щастието идват при тези, които са готови постоянно да преоткриват себе си.

Коментирай