Свободно време

Вино по последна мода в чест на Вивиан Уестуд

Премиерата на автобиографичната книга за авангардната дизайнерка събра най-цветните хора в столицата

16.02.2018г. / 15 29ч.
Мария Дуковска
Вино по последна мода в чест на Вивиан Уестуд

Автобиографичната книга за авангардната дизайнерка Вивиан Уестуд на издателство „Colibri“ бе представена в четвъртък вечерта с екстравагантно шоу. То включваше непоказвани кадри от ревюта на дизайнерката, екстравагантен грим и специален музикален плейлист на Насo Русков. Винен партньор на събитието бяха модерните вина на изба New Bloom. Те се включиха с най-новата си серия – едноименната New Bloom, в която присъстват уникалните за България сортове като Дорнфелдер и Регент. И точно в духа на Вивиан Уестуд и от избата залагат на нови, непознати и смели стилове. Това е единствената българска винарна, която отглежда и предлага на пазара Дорнфелдер и Регент като при производството на вината се залага на внимание към детайла и много ръчен труд – от брането и сортирането на гроздето до крайния продукт.

Автобиографичната книга „Вивиан Уестуд“ разкрива неподозирани страни на нейната личност. Безусловен поддръжник на каузите, в които вярва, грандамата на британската мода е една от най-влиятелните фигури в световните дизайнерски среди, кралица на пънк модата, жива легенда, „Коко Шанел на нашето време“. „Майката на пънка“ започва своята кариера още през 70-те години в Лондон заедно със Малкъм Макларън – мениджър за Sex pistols. Двамата пишат текстове за прочутата банда и се грижат за външния вид на пънк бандите, които се роят в Лондон по това време. В днешни дни тя прави модни ревюта, чиито каузи са свързани с опазване на природата, на планетата и екологичната революция. Неслучайно за винен партньор на събитието бяха избрани именно вината New Bloom, чието мото е „Чудесата на природата“.

„С тази серия отдаваме почит на най-важната стихия в нашата работа като винопроизводител – а именно природата. Затова и отделяме толкова много ръчна работа в цялостното им създаване“, коментираха от New Bloom Winery. Серията New Bloom включва още бяло вино от Совиньон блан и Шардоне и розе – от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира. Дизайнерката Антоанета Костова представи демонстрация на облекла, прически и стил; стилистът, фотограф и артист Мариета Ценова показа автентични кадри от ревюта на Вивиан Уестуд в Париж, а събитието събра едни от най-цветните хора в столицата.

Коментирай