Свободно време

Гледайте хитовия сериал „Едно френско село“ по Bulgaria ON AIR

Премиерната за България френска поредица ще се излъчва в ефир от 26 февруари, всеки делник в 19:50 часа

19.02.2018г. / 11 40ч.
Мария Дуковска
Гледайте хитовия сериал „Едно френско село“ по Bulgaria ON AIR

Премиерният за България сериал „Едно френско село“ представя история за сътрудничество, съпротива и битка за оцеляване по време на немската окупация на Франция – по Bulgaria ON AIR от 26 февруари, всеки делник в 19:50 часа.

„Едно френско село“ и неговите жители преминават през възходите и най-вече паденията на немския окупационен режим във Франция, по време на Втората световна война. Чувства на слабост, кураж, алчност, опортюнизъм, любов и антисемитизъм обземат жителите на Вилньов. Под мотото: „Да живееш означава да избираш“, френският сериал изважда на показ агонизиращите избори, пред които са изправени невинни хора, в името на оцеляването.

Историята слага началото си през юни 1940 година, когато половин Франция е под нацистка окупация, а в малко селце на име „Вилньов“ нахлуват германските войници. Ортанс (Одре Фльоро), Жан (Никола Гоб), Ремон (Тиери Годар) и Мари (Над Диьо) водят обикновен живот, но изведнъж нещата се променят и всички жители на селото тръгват по своя път. Някои се превръщат в патриоти, други в предатели, а трети решават да се присъединят към съпротивата.

Как една френска общност, неочаквано завладяна от бруталната немска сила, успява да издържи на натиска и да оцелее – гледайте в новата серийна драма „Едно френско село“, всеки делник в 19:50 часа по Bulgaria ON AIR.

Едно френско село (Un village français);
Периодична драма, Франция, 2009 г.;
Режисьор: Фредерик Кривин, Еманюел Досе, Филип Трибоа;
В ролите: Робин Ренучи, Одре Фльоро, Тиери Годар, Мари Кремьор, Над Диьо Еманюел Бак, Никола Гоб и др.

Коментирай