Свободно време

За любовта и сянката - Исабел Алиенде

05.02.2008г. / 09 51ч.
Аз жената
За любовта и сянката - Исабел Алиенде

Исабел Алиенде е родена на 2 август 1942 г. в Чили. Работи 10 години като журналистка в родината си, а след военния преврат през 1973 г. Емигрира във Венецуела, където работи във вестник “Ел Насионал” до 1984 г.

Преподава литература в престижни университети в Съединените американски щати и пише романи, статии, хумористични книги, пиеси и книги за деца. Смята се, че е най-добрата латиноамериканска авторка на всички времена и я сравняват единствено с Габриел Гарсиа Маркес като мащабност на повествованието и богатство на езика.

Сред световноизвестните й книги са трилогията “Къщата на духовете” (1982), “Дъщеря на съдбата” (1999) и “Портрет в сепия” (2000), “Ева Луна” (1987) и “Приказки за Ева Луна” (1989), “За любовта и сянката” (1985), “Паула” (1994) и много други.

Както пише самата авторка за този свой роман, “това е разказ за двама души – мъж и жена, които се обичат до полуда и по този начин се спасяват от една страшна история. Отдавна я нося в паметта си и я съхранявам, за да не я увреди времето, но чак сега мога да я разкажа. Правя го заради тях и заради другите, които ми повериха живота си, за да не го отвее вятърът...”
Книгата е писана по време на принудителното изгнание на Исабел Алиенде във Венецуела и любовта между Ирене и Франсиско е страстна апология на вярата, свободата и човешкото достойнство.
Очаквайте на 20.II.`08

От любов - Даяна Апълярд

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Iva ( преди 11 години )
Nadqvam se knigata fda e hubava ,mnogo obicham takiva knigi,ako namerq tazi shte si q kupq sas golqmo udovolstvie
отговор Сигнализирай за неуместен коментар