Свободно време

“Горещи следи” от Джейн Ан Кренц

24.08.2009г. / 18 11ч.
Аз жената
“Горещи следи” от Джейн Ан Кренц

За книгата:
Бившият полицай Лутър Малоун има способността да изтрива злонамерени мисли от човешкото съзнание и по този начин да попречи на реализирането им. Грейс Ренкуист е надарена с умението да разчита аурата. Двамата са изпратени на хавайския остров Мауи от обществото "Аркейн", за да заловят мъж със силни паранормални способности, който е заподозрян за извършване на убийство.
Скоро след пристигането си Лутър и Грейс откриват, че на Хаваите ще се проведе конгрес на "Нощните сенки" – подземна организация, чиито членове са развили свръхсензорни способности с помощта на силни опиати. Грейс знае колко опасни са тези обитатели на мрака, защото в техните аури има черни вълни, които е виждала преди.
На екзотичния остров двамата се оказват хванати в капан с някои от най-опасните хора на света. В такава ситуация те могат да разчитат единствено един на друг. Осланяйки се на свръхестествените си дарби и силната си интуиция, Лутър и Грейс трябва не само да изпълнят задачата си, но и да се спасят.

За авторката:
С умението си да преплита вълнуващи любовни истории с динамични сюжети Джейн Ан Кренц се превърна във водеща авторка в съвременната дамска проза. Докато звездата на други досегашни любимки от ранга на Даниел Стийл и Джаки Колинс с времето избледнява, Кренц става все по-добра и по-обичана писателка. Милиони читатели по света вече с нетърпение очакват всеки следващ нейн роман. Това обяснява защо книгите й дебютират директно в Топ 5 на класациите за бестселъри.
Кренц е многостранна писателка. Тя е авторка и на исторически романси, които подписва като Аманда Куик (под този псевдоним е издавана и у нас). Пише и футуристични романи, които публикува под артистичното име Джейн Касъл. Но най-добрите й творби носят истинското й име - Джейн Ан Кренц. Те са предимно в жанра на романтичния съспенс, в който любовната интрига е умело съчетана с криминален сюжет. Кренц е майсторка на напрежението. Тя умее да прикове вниманието на читателя и да опъне нервите му така, както го правят най-добрите автори на трилъри като Патерсън и Балдачи.
Писателката е автор на 40 бестселъра в класацията на "Ню Йорк Таймс". Общият тираж на книгите й е надхвърля 27 милиона екземпляра. Тя е носител на наградата Джейн Остин Комеморътив Медъл на списание Романтик Таймс за приноса си в жанра на романтичната литература. Джейн Кренц вярва все повече в значението и приноса на този вид четиво в живота на жените по цял свят.
Завършила е Калифорнийския университет в Санта Круз с бакалавърска степен по история и е защитила магистърска степен по хуманитарните науки, специалност библиотекарство в Сан Хосе Стейт Юнивърсити.
Джейн Ан Кренц живее в Сиатъл, Вашингтон. Над 30 години е щастливо омъжена за любовта на живота си Франк Кренц.

Издава: ИК Хермес
Страници: 320
Корична цена: 12 лв.
Премиера: 28 август 2009 г.

* * *

Вижте още:
Невинни лъжи от Джейн Ан Кренц

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
DENIZA ( преди 11 години )