Свободно време

Ботуши за пет лева – колкото чаша чай

27.01.2010г. / 11 06ч.
Ивет Лолова
Ботуши за пет лева – колкото чаша чай

Ботуши или чаша чай за пет лева – изберете сами. До какви пазарски номера в средата на зимата прибягват търговците и хващат ли се на въдицата им купувачите?

В края на януари, когато баба Зима вече е преполовила пътя си, почти няма витрина без надпис “Намаление”. Без значение дали става дума за маркови стоки или такива за широка употреба.

Процентите са различни – 40-50-60, до колосалните 70 %. Дори и да не искате яке или палто, пуловерчетата и блузките ще си ги носим поне до края на април – така че, намалението не е само на зимни стоки, но и на такива с пролетен характер.

Най-голям куриоз представлява тази табелка на магазин на столичната улица “Алабин”: “Дамски ботуши за 5 лв.” Със сигурност не са последна мода, нито са естествена кожа, но не им се чудете много, защото 5 лв. струват летни джапанки, домашни чехли или чаша чай в чайната на няколко пресечки оттам. След като миналата година си купих български ботуши за 120 лв. естествена кожа – лак, които се ожулиха за два месеца, вече се замислям дали да не инвестирам в няколко по-евтини чифта.

В царството на ризите пък ще ви омагьосат с мъжки памучни ризи за 10 лв., които също не са за пренебрегване.

Но дори и при тези намаления, има хора, които не могат да се възползват от тях и предпочитат да пазаруват по техния си начин – направо от кофата за боклук.

* * *

Какво да правим с любимия, докато пазаруваме
Жените в менструален цикъл харчат повече пари
Няколко съвета за пестеливо пазаруване

Коментирай