Меню

Агнешко горски кебап

14 декември 2010 | 11:00 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
агнешко месо 1 кг (от предната част) 
мазнина 100 мл (1/2 чаена чаша) 
моркови 50 г (1 бр.) 
целина 50 г (1/2 глава) 
пресен кромид лук 3-4 връзки 
доматено пюре 10 г (1 чаена лъжичка) 
брашно 10 г (1 супена лъжица) 
вино 200 мл (1 чаена чаша) 
сол, джоджен, чубрица, черен пипер и магданоз на вкус.
2 ч.50 мин.

Продукти
Приготвяне

Месото, нарязано на дребни парчета, се запържва леко в мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се задушават до омекване морковите и целината, нарязани на дребни кубчета. След това се прибавя ситно нарязаният лук и също се задушава до омекване. Слага се доматеното пюре и се връща месото.

Прибавят се брашното, виното и подправките. Ястието се залива с 1 чаена чаша бульон или топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън. След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай