Меню

Агнешки дреболии по тарикатски

29 март 2010 | 17:21 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
агнешки дреболии (сърце, черва, бял и черен дроб, език) 
1/2 кг гъби 
1-2 ч. ч. бяло вино 
1 пакетче масло 
чесън на прах 
черен пипер 
1 връзка магданоз 
пресен джоджен 
За заливката: 
жълтъците на 4 яйца 
1/2 кофичка кисело мляко 
настърган кашкавал
2 ч.40 мин.

Продукти
Приготвяне

Агнешките дреболии се измиват много добре, сваряват се и се нарязват на ситно. В подсолена вода се сваряват гъбите, които се нарязват на филийки. В тава се смесват гъбите и дреболиите, добавят се виното, чесънът, черният пипер, пакетчето масло (разпределено равномерно на филийки), магданозът и джодженът нарязани на ситно. 

Пече се в предварително загрята фурна. След като се запекат гъбите и дреболиите се прави заливка от жълтъците и киселото мляко. Когато заливката започне леко да хваща коричка, равномерно се разпределя настърганият кашкавал и фурната се изключва, колкото да се разтопи кашкавала.
Поднася се със зелена салата.
Да ви е сладко!

Снимка: thinkstock

* * *

Задушени агнешки котлети
Пържени агнешки шишчета
Агнешка дроб-сарма със спанак
Агнешки чревца – варени
Най-добрите готварски рецепти за Великден

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )