Меню

Ориз с праз и гъби

18 октомври 2013 | 17:40 | Михаела Лазарова
4 от 6 гласа
Добави в любими
4 стръка праз
50 мл олио
1 чаша ориз 
250 г пресни гъби
1 чаша вода
2 чаши зеленчуков бульон
2 супени лъжици доматено пюре
4 скилидки стрит чесън

Продукти
Приготвяне

Празът се нарязва на колелца и се задушава в мазнината заедно с гъбите. Към тях се добавят оризът, зеленчуковият бульон и водата. Готви се до готовност на ориза, като малко преди да го свалите от огъня в ястието се добавят доматеното пюре и чесънът. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Драгомир иванов ( преди 9 години )
Много вкусно стана!Опитайте и Вие!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар