Меню

Безмесна лазаня

15 май 2012 | 22:28 | Аз жената
Добави в любими
готови кори за лазаня

3 средно големи патладжана
2-3 скилидки чесън
1 и 1/2 кутия доматено пюре
1 връзка босилек
настърган кашкавал
1 пакет моцарела
2-3 сухара
зехтин
риган
захар
сол

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Патладжанът се реже на шайби, които се мажат със зехтин и се осоляват. Запържват се в сух тефлонов тиган. След като сте готови с патладжана, добавете малко зехтин в тигана, счукания чесън, запържете за кратко и изсипете доматеното пюре заедно със няколко щипки захар и сол и зелените подправки.
Намажете дъното на правоъгълна тава със соса, отгоре подредете шайби патладжан, отгоре настърган кашкавал, отгоре плочките кори за лазаня. Повтаряте в този ред като най-отгоре трябва да има кашкавал, шайби моцарела и натрошени сухари за хрупкава коричка. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна докато стане хрупкава коричката.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Milena ( преди 10 години )
От редакцията: Благодарим, преименуваме я на безмесна.Как точно определихте тази лазаня като постна, при положение, че в нея има кашкавал и моцарела?? Вие знаете ли какво всъщност означава постно - никакви животински продукти! Коригирайте името.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар