Меню

Лазаня по български

5 февруари 2013 | 09:31 | Аз жената
Добави в любими
5 яйца
200 мл прясно мляко
50 мл олио
150 г брашно
1 пилешко бутче, сварено предварително
2 глави кромид лук
2 домата
2-3 печурки
150 г кашкавал
50 г колбас
2-3 кисели краставички
сол
чер пипер
червен пипер
чубрица
магданоз

Продукти
Приготвяне

От яйцата, брашното и млякото се прави (3 яйца) смес за палачинки. Сместа трябва да бъде гъста като боза. Правят се палачинки, докато свърши сместа. Взема се тавичка или форма за торта(среден размер), дъното й се намазва с олио и се застила един пласт от палачинки. Върху тях се слага плънка от свареното пилешко бутче, която се приготвя по следния начин: месото се накъсва на малки парчета и се задушава в подходящ съд с олио и малко вода, като се добави лукът, нарязан на тънки ивици, печурките също на ивици, черният пипер, червеният пипер, солта, чубрицата. Сместа е готова, когато остане само на мазнина, разделя се на две части. След като се сложи едната част от плънката се поставя втори пласт палачинки. Върху него се редят парченца кашкавал, колбас, резени домат. Поставя се трети пласт палачинки и върху него останалата пилешка смес. Отново се покрива с палачинки, най-отгоре се настъргва кашкавал, запича се в умерена фурна до порозовяване. Украсява се с розички от домати, сварени яйца и кисели краставички, магданоз.

Автор на рецептата е Диана Георгиева, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай