Меню

Лазаня с риба тон

22 октомври 2015 | 10:03 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
12 бр кори за лазаня
1 супена лъжица масло
3 супени лъжици брашно
½ чаша пилешки бульон
1 чаша прясно мляко
2 скилидки чесън, смлени
12 солени бисквити
1 щипка средиземноморска подправка
3 консерви риба тон, изцедени
1 и ½ пакет замразени зеленчуци, микс
1 яйчен белтък
¼ чаена лъжичка сол
½ чаша настърган кашкавал + ½ чаша
1/8 чаена лъжичка черен пипер
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Напълнете тенджера с подсолена вода. Нека заври. Сложете във водата корите за лазаня за няколко минути. След като станат полуготови изцедете водата.

Разтопете маслото в тенджера. Запържете брашното в него като разбърквате постоянно. Трябва да стане кремообразна паста със златист цвят. Налейте бульона постепенно в тигана, както и ½ от млякото вътре в сместа с брашното. Нека покъкри на средна температура. Гответе, докато се сгъсти или за около 10-15 минути.

В останалото количество мляко разбъркайте половината млян чесън. Добавете и средиземноморската подправка. Бисквитите натрошете и ги добавете към останалата смес с млякото и подправката.

Отделно смесете рибата със зеленчуците, белтъка, солта, половината кашкавал, ¼ чаша от трохите, половината брашнена смес и останалата смес с чесъна в купа. Разбъркайте добре.

Нанесете тънък слой сос върху подготвената тавичка за печене. След това разстелете слой кори за лазаня. След това разстелете 1/3 от сместа с рибата тон върху корите. Повторете това, докато корите и сместа свършат. Покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути.

Малко преди да е готово махнете фолиото и посипете останалия кашкавал, за да се запече до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай