Меню

Спагети с кайма и зеленчуци на фурна

13 септември 2016 | 09:26 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет спагети

300 г кайма

1 чушка

1 глава лук

3 домата, обелени

100 г гъби от консерва

50 г маслини без костилка

1 чаша настърган пармезан

1 щипка черен пипер

1 щипка сол

1 щипка риган (или босилек по избор)

2 чаши зеленчуков бульон, разтворен
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Сварете спагетите в подсолена вода. Изцедете ги и ги върнете обратно в тенджерата. Подгответе тавичка за печене като я намажете с малко мазнина. Загрейте и фурната на 200 градуса. 

Запържете каймата заедно със ситно нарязания лук и чушката. Разбърквайте непрекъснато, докато продуктите омекнат и добият златист цвят. Добавете нарязаните на кубчета домати, гъбите и маслините (може цели, може и нарязани). Подправете с подправките и солта. 

Прехвърлете всички продукти заедно със спагетите в тавичка за печене. Залейте с бульона. Печете в загрята фурна за около 30 минути. Малко преди края добавете пармезана, за да се запече. 

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай