Меню

Макарони на фурна с пилешко и лук

25 септември 2016 | 12:51 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет макарони (500 г)
200 г пилешки гърди
1 глава кромид лук
300 г сирене
1 чаша кисело мляко
3-4 яйца (в зависимост от големината)
50 г масло
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
45-50 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода. Отцедете излишната вода и към тях прибавете кубчето масло. Разбърквайте макароните до пълното разтапяне на маслото.

Нарежете лука на ситно. Запържете го на средна температура. Нарежете и месото на едри или дребни кубчета (по избор) и запържете и него заедно с лука. Изсипете сместа върху макароните и разбъркайте в тавичка за печене.

Настържете сиренето и го смесете с предварително разбитите яйца. Подправете със сол и черен пипер. Добавете киселото мляко и разбъркайте. Залейте макароните с тази смес и печете за около 30 минути на 200-220 градуса.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Нона ( преди 7 години )
Къде да сложим киселото мляко, изброено в продуктите?И още: "Настържете сиренето и предварително разбитите яйца" - как се стържат предварително разбити яйца?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар