Меню

Тортелини с доматен сос и пармезан

7 ноември 2016 | 18:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г тортелини
200 г доматено пюре
1 голяма глава лук
150 г пармезан
2 щипки риган
3-4 супени лъжици зехтин
1 скилидка чесън
45 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Сварете тортелините според указанието на опаковката. Не забравяйте да подсолите водата. След като са готови ги отцедете.

Нарежете лука на ситно и го запържете в зехтина. Към него добавете и доматеното пюре. Разбъркайте. Гответе няколко минути, докато сосът започне да къкри. Тогава добавете тортелините, ригана и намачкания на ситно чесън. Разбъркайте всичко и гответе така още няколко минути.

Сервирайте тортелините, поръсени обилно с пармезана. По желание може да замените ригана с пресен или сушен босилек.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай