Меню

Лимоново парфе

20 януари 2015 | 16:24 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 яйца
100 г захар
150 г брашно
150 г масло
100 г пудра захар
2 чаени чаши сладкарска сметана
1 лимон
1 пакет желатин
1 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

За блата:

Разбийте 4 от яйцата със захарта. Прибавете брашното. Разбъркайте с миксер и изсипете сместа във форма за торта, на дъното на която предварително сте постлали хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на около 180 градуса.

За крема:

Разбийте маслото с пудрата захар. Прибавете един по един 4 от жълтъците от останалите яйца. След това добавете сметаната, която сте разбили предварително на сняг. Настържете кората от лимона. Прибавете и нея заедно с белтъците (разбити на сняг), желатина (предварително накиснат във вода).

Всичко се разбърква и се изсипва върху блата. Оставете парфето да се стегне в хладилник за няколко часа. Сервирайте охладено.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай