Меню

Много лесен лимонов тарт

5 юли 2015 | 11:45 | Илияна Николова
4 от 10 гласа
Добави в любими
½ чаша масло, размекнато
¼ чаша пудра захар + 3 супени лъжици
1 чаша брашно, пресято + 2 супени лъжици
1 чаша обикновена бяла захар
2 яйца
3 супени лъжици пресен лимонов сок или 2 лъжици есенция
2 чаени лъжици настъргана лимонова кора
¼ чаена лъжичка сол
1 ч.30 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Смесете маслото с ¼ от пудра захарта в купа докато стане гладка смес. Добавете 1 чаша брашно и разбъркайте. Подгответе форма за печене. Намазнете я. Натиснете тестото върху дъното й. Прободете на няколко места тестото с вилица, за да се предотврати бухването му.

Печете до получаване на лека златиста коричка в загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.

Междувременно смесете бялата захар с яйцата в купа. Разбъркайте с миксер и добавете 3-те супени лъжици брашно. В сместа добавете лимоновия сок и разбъркайте с миксера. Добавете и лимоновите корички и солта. Отново разбъркайте.

Изсипете сместа върху вече изпечената долна кора. Печете за още 20-25 минути. Оставете да изстине и поръсете с 3 супени лъжици пудра захар.

Украсете със стръкче мента.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай