Меню

Пудинг от хляб с шоколад

7 юни 2017 | 08:15 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 средно голям бял хляб
250 мл сладка течна сметана
500 мл прясно мляко, може и повече, ако е необходимо хлябът да се накисне добре
3-4 големи яйца
3 прахчета ванилия
150-200 г стафиди
1-2 шоколада по ваш избор начупени на малки парченца
захар за поръсване
60 мин.

  • Порции: 5-6

Продукти
Приготвяне

Намажете йенския съд с малко масло. Нарежете хляба на кубчета, като по желание може да премахнете коричките. Сложете хлебните кубчета в йената. Поръсете със стафидите и парченцата шоколад. В купа комбинирайте млякото, сметаната, ванилията и яйцата.

С получената смес залейте хляба. Ако е необходимо леко натиснете с ръце, за да се накисне добре.

След това сложете йената в дълбока и по-голяма тава и сипете около нея топла вода. Поръсете пудинга със захар на кристали и печете на 180 градуса до готовност. Ако нямате йенски съд, може да приготвите десерта в тавичка с незалепващо покритие, отново намазана с малко масло, но тогава няма да е необходимо да печете на водна баня. Сервирайте изстиналия пудинг с топка сладолед.

Снимка: pixabay

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай