Майчинство

Приучване на детето към гърне

20.05.2012г. / 23 25ч.
Аз жената
Приучване на детето към гърне

Научаването на детето да ходи на гърне обикновено съвсем не е толкова трудна мисия, колкото всички сме чували. Ако случайно срещнете проблем, значи просто не му е дошло времето и отложете опитите поне с месец-два.

Най-подходящото време за отказване от памперсите е лятото, защото ако детето се напишка и вие не забележите веднага, няма да измръзне и да се разболее.

Още докато е с памперси обяснете кое е ако и кое е пиш, за да може по-късно да си улесните различаването от страна на детето. Започнете като за през деня му сложите обикновени памучни гащи. Обяснете какво правите и защо го правите, кажете също какво очаквате от него – да казва когато има ако или пиш и че ще последва сядане на гърнето. Тъй като е много вероятно то да забрави всичко обяснено от вас в следващата минута, не забравяйте да го повтаряте отново и отново, но между другото без да натяквате.

Слагайте го през час на гърнето, но абсолютно никога не го слагайте насила на гърнето, не се карайте и не обиждайте детето, ако свърши работата в гащите!

Сменете го, почистете, поемете въздух и всичко започва отново. Най-много от всичко ще ви помогне да научите детето си да ходи на гърне, ако имате достатъчно търпение и сте заредена с позитивна енергия. В противен случай и двамата ще се травмирате за дълго.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай