Майчинство

Най-влудяващите и досадни детски играчки

Детските играчки, които могат да ви докарат до лудост

22.11.2012г. / 15 37ч.
Нина Иванова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Плюшени зверчета, пъзели, кули, колички, топки, роботи, барабани и китари, и какви ли още не играчки се въргалят по пода из целия ни апартамент? Отдавна вещите ни са прибрани в килера или мазето, а на тяхно място се кипрят играчките на децата вкъщи.

Няма как, детството е неразривна част от пазарната икономика. За да забавляваме децата си, все по-често прибягваме до най-различни видове играчки, някои от които са забавни дори и на възрастните.

Кои ви влудяват и искате никога повече да не ги видите в дома си? Ето и нашия „забавен“ списък:

1. Пъзели

Да, една от най-занимателните игри, която забавлява не само децата, може да е и ужасно неприятна. Разпръснати парчета из цялата къща, които в най-неподходящия момент се забиват в босия ви крак, докато ставате от леглото. Внимавайте, когато децата си играят с него и ги приканвайте да прибират всички части от пъзела.

2. Детски лаптопи

Произведени уж за да образоват и помогнат на детето в ученето на азбука и числа, те по-скоро се превръщат в машина за произвеждане на неизчерпаем брой звуци, които влудяват!

3. Всичко, което се движи и произвежда звук

Свързани статии

Всякакви пластмасови животинки, колички, камиончета, телефони, ключове, плюшени играчки, изобщо всичко, което има батерия и издава звук. Забавно в първите няколко минути, докато детето се радва, след това се превръща в най-големия дразнител вкъщи. А клонингите са безкрайно много!

4. Говорещи книжки

Не е ли достатъчно побъркващ звука на всички останали играчки, че и книгите трябва да говорят?! По-добре отделете няколко минути да прочетете на глас някоя любима приказка на детето, отколкото да добавите към музикалната истерия у дома и още един досаден обект.

5. Музикални инструменти

Хубаво би било да възпитаме в децата любов към музиката и да развием може би някой талант за свирене, но не е ли по-добре да стане във възраст, в която това ще е сериозно занимание? Бебе на годинка едва ли ще знае за какво точно служи детският синтезатор и най-много да ви надуе главата с всевъзможни звуци от случайни натискания на клавишите, отколкото да изсвири някоя симфония на Бах?!

Коментирай