Майчинство

Забавни играчки от лук

Любовта към храната минава през играта

20.12.2012г. / 16 58ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Прекрачете остарялото правило, че с храна не се играе. Няма по-подходящ начин детето да опознае и заобича продуктите от включването им във весела игра. В игровия подход неусетно ще се роди любовта към всички плодове, зеленчуци, зърнени, бобови и др. храни.

Свързани статии

Може да го включите и като част от домашното екообразование – не е задължително играчките да се купуват от магазина и да са скъпи. Достатъчни са подръчни материали, въображение, вдъхновение, настроение, две сръчни ръце и добра компания.

Майсторете на воля картини, апликирайте върху кутии или правете малки скулптури – животни или извънземни същества от каквото ви се намира в кухнята – грах, боб, леща, всякакви подправки, кафе, сол, захар, фиде, плодове, зеленчуци и заветния лук. Ето две идеи за симпатични зайчета от лук и за мини часовник.

Снимка: Reuters

1. Зайче от лук

Вземете две глави лук – голяма и малка. С помощта на клечка за зъби ги забодете една върху друга. С текстилна тел от книжарницата оформете ушите. С перманентен флумастер нарисувайте муцунката.

2. Часовник от лук

Забодете по средата на лука кабарче с две стрелки. Отстрани напишете цифрите на часовника. За нула време играчката ви е готова!

Коментирай
Свободно време