Майчинство

Вече има и пелени за недоносени бебета

Син индикатор показва, че пелената е мокра и трябва да се смени

05.03.2013г. / 14 27ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Да открие най-ефективния начин, по който да се грижи за кожата на своето бебче е приоритет на всяка майка. Грижата за нежната и неразвита кожа на бебенцата, родени с тегло под нормата (под 2500 грама) или прекалено рано (преди 37 гестационна седмица) е голямо предизвикателство. Придържайки се към обещанието да се грижи за най-чувствителната кожа – на бебетата, Pampers въвежда размер 0 към пелените Premium Care, които до момента се предлагаха единствено в размер от 1 до 5.

Педиатърът д-р Рада Маркова споделя:

Свързани статии

„Процентът на преждевременно родените бебета е голям и продължава да нараства, особено в големите градове. Благодарение на съвременната медицина много от тези дечица имат шанса да пораснат и да се развиват нормално. Наред със специалните грижи свързани с храненето и общата незрялост, кожата на тези мънички бебета е значителен орган и изисква наистина специално внимание“.

Производителите работят в сътрудничество с медицински сестри от педиатрични отделения, които им съдействат при проследяването на нуждите на младите майки, за които е трудно да преценят кога пелената на бебето им е мокра. За това служи индикаторът за влажността в размерите от 1 до 3 на този модел пелени. Линията, която представлява индикаторът за влажност, променя цвета си от жълто в синьо при контакт с течността.

Коментирай