Майчинство

Кога момичето може да се лакира?

Позволявате ли лак?

09.08.2013г. / 13 50ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Предполагам, че майките на момчета не си задават този въпрос и биха се ужасили, ако видят момченцето си лакирано и гримирано, освен ако не е на някой маскарад, но проблемите на майките на момиченца в това отношение са повече.

И те май започват още като малките принцеси проговорят и проходят. Гледайки мама , съвсем естествено е и те да поискат червило, лак и сенки на очите. После се почва с късите поли, високите токчета, силикона и т.н.

Кога обаче е редно да им позволим да го правят?

Някои майки смятат, че няма лошо да лакират дори и двегодишни момиченца. Веднъж за забава – няма лошо. Проблемът започва, когато лакът става неизменна част от визията на детето. Колкото и да се рекламират като безвредни лаковете и лакочистителите е добре да държим децата максимално далече от тях, колкото се може по-дълго време.

Така или иначе момиченцата често вземат лаковете на майките си и се украсяват подобаващо. Всяко забранено нещо става по-желано, затова не е лошо да им се позволява да се лакират на празници или по някакъв специален повод.

Свързани статии

Да експериментирате – лак на точки, на райета, цветчета, калинки… и различни други техники – хем да се упражните, хем да зарадвате принцесите.

И тук идва следващият свързан въпрос – позволявате ли на ученичките да ходят лакирани и ако да защо? И от каква възраст бихте позволили?

Аз мога да ви дам и няколко довода – „за“ и няколко “против“, но е важно какво мислят майките на момичета? Разбира се, и самите момичета е хубаво да споделят своите аргументи.

Предложение към майките, които не държат техните деца да се лакират от малки. Установила съм, че момчешките компании може да си имат своите недостатъци, но колкото и да ви е странно истинските мъже не си падат по лакирани, нагримирани и прочие наконтени мадами за компания. Предпочитат естественото. И ако момичетата общуват повече с такъв тип личности ще имат и други приоритети. Ако не вярвате, проверете какво е положението в гимназии, където са повече момчета – например математическите паралелки. Там момичетата, ако искат да блеснат пред съучениците си трябва да блеснат с интелект, а не с гланц за устни.

А когато са предимно в женска компания някакси, без да искат започват да се влияят една от друга и да се превръщат в лелички, които мислят само как изглеждат, колко са дебели и как да хванат окото.

А вие, които вече не сте ученички – лакирахте ли се в училище и изобщо на каква възраст решихте да се правите на „мадами“ и „дами“?

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Лейла ( преди 10 години )
Според мен чак в пубертета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ами оставено е ( преди 10 години )
Оставено е момичешките майки да кажат. Ясно е, че е според зависи... няма еднозначно верен отговор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
анонимна ( преди 10 години )
Видно е ,че статията е написана от момчешка майка,но от написаното не стана ясно от кога всъщност момичето може да се лакира?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар