Майчинство

Стегнат корем след раждането – как? (видео)

Лесни упражнения за всеки ден

17.12.2013г. / 15 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

След раждането на бебето ще минат седмици, дори месеци, докато коремът ви се върне в предишната си форма. Не бива да се оставяте на времето и да разчитате само на здравословното хранене. Има няколко леки упражнения, които е добре да правите всекидневно, ако искате да влезете бързо във форма. Ако преди бременността сте тренирали, започнете след раждането с по-лесни упражнения, които да извършвате с умерено темпо, за да не се претоварите. Споделяме и видео с още упражнения за стегнат корем.

За първото упражнение легнете на пода на постелката за фитнес. Отпуснете ръцете до тялото си. Свийте краката в коленете като стъпалата трябва да опират на пода. Започнете леко да вдигате таза нагоре, задръжте няколко секунди и се върнете в изходна позиция. Направете 2 серии по 10 повторения. Ако раждането е било естествено, може да започнете с това упражнение три до четири седмици след появата на бебето. Ако сте раждала секцио, възможно е да се наложи да изчакате около 8 до 10 седмици преди да предприемете някаква физическа активност.

Свързани статии

Легнете отново на постелката за упражнения. Свийте единия крак в коляното и стъпете на пода. Започнете леко да повдигате другия крак, така както е изпънат. Вдигате бавно и отпускате в изходна позиция. За всеки крак направете по 2 серии по 10 повторения.

Седнете на ръба на стол или диван. Краката трябва да опират на пода и да са изпънати. Започнете леко да ги отделяте от пода на около 15-20 сантиметра. След това се връщате в изходна позиция. Направете 2 серии по 15 повторения.


Коментирай