Майчинство

6 неподходящи причини да родите още едно дете

Обмислете решенията си

20.01.2014г. / 10 50ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако имате дете, вероятно сте изпитали най-голямата радост на света. Колкото и условности да е имало преди това, с появата му сякаш целият свят се осмисля. Но ако решите да имате второ, трето, е добре да е защото го искате искрено, а не поради куп глупави причини, които в много случаи се оказват лоша идея.

Ето няколко не много добри причини да имате дете:

За да скрепите брака си

Разбира се, това може и да ви се струва добра идея в началото, но обикновено проблемите се задълбочават и накрая децата страдат от цялата история. Най-добрият съвет е след като имате едно дете, да работите за подобряване на отношенията ви (ако са се влошили) и чак след това да мислите за второ дете, а не обратното. В противен случай рискувате да постигнете обратния ефект.

За да се сдобиете най-накрая с момиче (или момче)!

Фокусирането върху собствената мечта, що се отнася до децата ви, би могло в някои случаи да излезе извън разумните граници. Бъдете благодарни за рожбите, които имате и не се вглъбявайте в егоистични фикс идеи. Рискувате да накърните чувствата на децата си, ако са достатъчно големи, за да разбират какво се случва.

Мислите, че детето ви има нужда от братче или сестричка

Вие може и да си мислите, че знаете кое е най-добре за детето ви, но съдбата знае още по-добре! Не си играйте на Господ. Ако основният ви мотив е, че братята и сестрите се подкрепят, цял живот са приятели и си помагат в трудни моменти, сетете се, че понякога са и най-големи врагове! А такива вражди могат да донесат най-голямата болка на човек. Затова не си играйте със съдбата!

Свързани статии

Имате толкова много сладки неща, останали от първото бебе

Децата не са играчки и само защото припадате от умиление, когато видите сгънатите ританки в скрина, не означава, че е добра идея да се впуснете в ново родителско приключение. Тези важни стъпки се обмислят добре, преди да се премине към действие. Или поне така е най-правилно да се подходи.

Отчаяно не искате да се връщате на работа

Ако е дошло време детето ви да тръгва на детска градина или на училище, вие изпадате в депресия, че трябва да се върнете на работа и това ви ужасява! Толкова добре сте се чувствали, грижейки се за малката си безпомощна рожба и с такава нежност си спомняте за тези мигове, че ви се приисква да си родите второ. Тези пориви са прекрасни, но отново идва моментът на равносметката и обмислянето.

Защото всичките ви приятели го правят

По принцип да гледате от другите е лоша идея, камо ли що се отнася за деца. Свикнете с мисълта, че децата не са кукли и не бива да подхождате към поривите си да имате още едно дете като към играчка.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
stefan ( преди 9 години )
vsi4ko tova e istina ima bratq i sestri koito se obi4at no ima i takiva koito cql jivot sa vragove ne e hubavo 4ovek da si igrae na gospot as li4no ne iskam bratq i sestri ama izob6to koi kakvoto iska da si govori edinstvena rojba na roditelite e nai dobre ne mi puka kakvo mislite za men tova e moe mnenie i nqma da go promenq no mai ni6to ne e slu4aino na tozi svqt 6tom ima i takava statiq tova e samata istina blagodarq na tozi koito e napisal statqta
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Петър ( преди 10 години )
Отдавна не бях чел нещо толкова глупаво. Вие сериозно ли?!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар