Майчинство

С деца на пазар – как да се справим с предизвикателството?

Изготвянето на план за действие е най-важно

23.01.2014г. / 14 10ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Вероятно майките знаят колко трудно е пазаруването с малко бебе или дете. Гоненето около щандовете, плачът, неспокойството, когато трябва да изберете нещо за себе си, за дома или за подарък – всичко това понякога прави пазаруването невъзможно!

За да улесните разходката по магазините или в мола ви предлагаме някои съвети за това как по-лесно и спокойно да пазарувате с вашето мъниче!

Ползвайте подвижно столче

Ако сте с бебе и няма как да бутате количка по магазините, сложете го в подвижното кошче. Най-добре е да го приспите преди това, а щом го сложите на пазарската количка, ще спи като къпано. Движението от количката ще ви помогне хем да спечелите време да разгледате магазините, хем бебето ви да се чувства като в своето кошче.

Пресмятайте времето си

Ако имате по-голямо бебе или дете, пазаруването вече става малко по-сложно. То ще иска да тича из магазина, да разглежда, да се крие, ще пипа всичко и вие няма да можете да отделите никакво време за онова, за което сте отишли.

Затова е от съществено значение да уцелите точния момент. За бебетата това време е времето на следобедния сън. Докато бебето спи в количката, вие ще можете да се възползвате от това време. За по-големите деца е обратното – когато са добре отпочинали. Така няма да са раздразнителни, сънливи, няма да ги разплаква най-малкото нещо и ще са по-склонни да ви слушат.

Свързани статии

Отидете на пазар, когато детето се е нахранило

Ако бебето ви или малкото ви дете е гладно когато отидете на пазар, това може да означава катастрофа! Нахранете го точно преди да излезете. По този начин ще започнете пазара с добро настроение и е по-малко вероятно да изпаднете в безизходни ситуации.

Избирайте най-голямата пробна!

Ако сте отишли на пазар за дрехи и ако се налага да вземете бебето си с вас – избирайте най-голямата пробна, за да можете да го вземете вътре при вас, така че да не го изпускате от поглед. Пък и на него ще му бъде интересно да разгледа нова и различна обстановка. Това ще прикове вниманието му и ще ви е по-лесно да се фокусирате върху онова, което търсите.

Възползвайте се от детския кът

Ако малкото ви сладурче изразходва повече енергия в игри преди да започнете разглеждането на магазините, това може и да ви осигури малко спокойствие по време на обиколката. След изморителната игра можете да го повозите в пазарската количка, или да използвате времето, докато то играе вие да пообиколите. Преценката е ваша.

Коментирай