Майчинство

Най-дразнещите майки, които ще срещнете в парка

Или на другите места, където се събират майки с бебета и малки деца

02.04.2014г. / 17 29ч.
Аз жената
Снимка: Photl.com

Снимка: Photl.com

Ако наскоро сте станала майка, то ви предстои да се запознаете с много други майки, независимо дали това ще стане в парка, пред кабинета на педиатъра или на семейната ви почивка.

Не след дълго ще забележите, че постепенно сте променила кръга си от приятели и общувате основно със себеподобни, тоест с майки на бебета – това е неизбежно.

Логично, не всички от тези майки ще ви допаднат, но ще има такива, които откровено ще ви дразнят с поведението или разбиранията си.

Ето и седем вида от най-дразнещите майки, с които ще се сблъскате:

1. Супер атлетичната майка – манекенка

Тази майка има абсурдно стройна и тонизирана фигура, сякаш никога не е раждала, а само е дефилирала по модните подиуми. На всичкото отгоре коремчето ѝ е плоско като дъска и по него няма никакви стрии или белези. Вероятно тази майка има супер тен (от солариум), секси татуировка или поне пиърсинг на пъпа. Тя със сигурност ще ви потиска през първата една година след като родите, поне докато се опитвате да влезете в старите си дрехи.

2. Осъдителната майка

Това е онази майка, чието бебе никога не е имало обриви, винаги е хранено с екологично чиста храна или кърма, никога не е пило лекарства и дори не е имало хрема.

Тази майка не купува готова храна, а приготвя пюретата сама и то от био плодове и зеленчуци. Като цяло тя не е като другите майки и непрекъснато демонстрира, че прави чудеса от храброст, за да дава повече на своето дете, в сравнение с другите себеподобни.

3. Мега подготвената майка

Това е майката, чиято бебешка чанта е с размерите на Европа и в нея има всичко необходимо за всякакви аварийни ситуации. Тази жена кара другите майки да се чувстват зле, тъй като винаги се случва да забравят нещо важно за бебето си, а тя го има в наличност.

4. Майката база данни

Тази майка е супер информирана за всичко свързано с бременността, раждането и отглеждането на малко дете. Тя може да ви говори за плюсовете и минусите от цезаровото сечение, да ви каже кои са най-добрите лекари специалисти за всяка възможна болест, да ви каже кои са хотелите и местата, подходящи за почивка за семейства с малки деца, тя знае как се влиза в детските ясли и дори се е информирала за рейтинга на училищата.

Тази жена е дразнеща не толкова с голямата си база данни, а с това, че обича да дава съвети и смята мнението си винаги за най-правилно, без да се сеща, че всичко е много субективно.

5. Майката параноичка

Свързани статии

Тя е от тези жени, които нощем се будят, за да се уверят, че бебето им диша. Тя дезинфекцира всяка играчка и вещ на своето бебе, а ако чуе вашето бебе да киха, ще се евакуира бързо, без да му мисли. Във всяка жена малко или много се крие този тип майка, но някои дами развиват параноята повече от допустимото.

6. Хленчещата майка

Тя не спира да се оплаква, че не се е наспала, че няма време за себе си, че всичко я боли, че никой не ѝ помага и т. н. Тя сякаш не може да се зарадва изобщо на детето си и винаги намира за какво да хленчи, а цялото майчинство определено ѝ тежи. Тази жена ще натоварва психиката ви излишно, затова по-добре я дръжте настрана.

7. Майката, която се съревновава

Тази жена е толкова конкурентно настроена, че вечно ще ви натяква, че нейното бебе е по-напреднало в развитието си от вашето, а съответно е и по-умно, сладко, талантливо и т. н. Тя непрекъснато ще намира начин да се похвали с детето си и да ви обясни какви новаторски методи на обучение използва, за да стимулира развитието му. Всичко това ще ви накара да се чувствате така, сякаш вие не полагате достатъчно усилия за своето бебе. Всъщност става въпрос за самохвалство и едва ли нейното бебе е следващият Айнщайн.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
tъй като винаги се случва да забравят нещо важно за бебето си, а аз го имам в наличност. - ходи се прегледай, хахаха : )))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 3 rate down comment
tani80s ( преди 9 години )
Не кърми на обществено място да не ти гледат жените "венестите цици",да не стресирам някоя неуспяла с кърменето майка,да не обличам дрехи по мярка за да не стресирам неотслабналите след раждането жени,да не се "фукам"че детето ми яде само готвена храна и не е опитвало АМ досега,да не давам съвети на тези майки които ми го искат за да кърмят и те успешно,да не давам рецепти за да могат да си сготвят на децата вместо да дават пари за пюрета,да не нося храната на детето си по паркове че че ще стана "мега подготвена майка" за да карам другите майки да се чувстват зле, тъй като винаги се случва да забравят нещо важно за бебето си, а аз го имам в наличност.....И още много други такива.да си остана в къщи доживот не щете ли бе?Не плащам данък обществено мнение.Ще излизам,пък който не ме харесва,да не ме гледа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 1 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
Тани, ти си осъдителната майка, така че ис трай, пак си досадница : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 3 rate down comment
tani80s ( преди 9 години )
Като съм слаба що трябва да се обличам в чували?За да не засегна някоя която не е могла да отслабне ли?Ми слаба съм,тренирам от 3-ти месец след раждането,събирам се в дрехите си от преди да забременея,що да не ги обличам?Много сте гадни ей.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
До k: Атлетичността не винаги е само до тренировки, а и до ген, телосложение и обмяна на веществата - не зависи само от теб дали ще имаш стрии или не, дали ще наддадеш много или не. Някои пълнеят от въздуха, други още след раждането са клечки. A лошото е, когато парадират с това - тесни дрешки, това-онова, само и само да предизвикат завист. За това става дума в статията. A за "осъдителните" майки, дето все тяхното дете е най-добре гледано, пък видиш ли, ти като купуваш готови пюрета го тровиш едва ли не, не ми се и говори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 1 rate down comment
k ( преди 9 години )
Аз още не съм родила,но се припознавам в първите пет.Без да давам съвети-просто се информирам за всичко.Какво е лошото да изглеждаш добре след раждане.В повечето случаи пълните жени се оправдават с раждането,а всичко е просто воля.Защо да нямаш всичко необходимо в бебешката чанта?!!И защо бебето ти да не яде домашно приготвени пюрета?!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 9 години )
Дразнещи майки можеш да видиш на всяка крачка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време