Майчинство

Какви типове майки се срещат в интернет

Майките могат да си приличат по страшно много неща, но имат различен стил на поведение в киберпространството

12.04.2014г. / 14 30ч.
Аз жената
Снимка: Photl.com

Снимка: Photl.com

Интернет и по-специално социалните мрежи все повече завладяват времето на хората. Изключение не правят и майките, чиито профили обикновено изобилстват със снимки на детето/децата или всякакъв вид информация, свързана с ролята на родител.

Има майки, които държат да публикуват всяка нова снимка на своето дете или пък такива, които харесват всеки статус на вече порасналата си дъщеря или син. Най-общо майките могат да се разделят на няколко типа. Ето и кои са те:

1. Фенката на селфитата.

Този вид майка следва модата и след като в момента селфитата са изключително популярни, тя няма как да не последва примера на всички останали! Майката, фенка на селфитата, се снима по няколко пъти на ден заедно със своето дете – заедно показват колко е забавно да се гушкат, да си играят, да се хранят, да гледат телевизия и т.н.

2. Мултифункционалната майка.

 Жонглирайки между семейството, кариерата и децата, този тип майки все още намират време да приготвят ястия, които по-късно да публикуват в социалната мрежа. С тях обикновено се приканват останалите хора да последват примера и да сготвят същото изключително вкусно ястие. Мултифункционалата майка доста често актуализира своя статус, пишейки обикновено нещо подобно на: „Тъкмо се връщам къщи, след като взех децата от уроци по танци. Време е за бърза тренировка!".

3. Прекалено приятелски настроената майка. 

Този тип майки имат приятелски отношения не само със своите деца, но и с техните приятели. Тези майки коментират всяка снимка на своите деца в социалните мрежи, а понякога се включват и към снимките на техните близки. Не е изключено и да създават чат групи с всички членове на семейството.

4. Майката „дневник".

Всички сме се сблъсквали с този тип майки. Тя споделя всичко от времето, в което е забременяла, като не забравя да информира за всеки етап от своята бременност. След като родят, тези майки използват социалните мрежи като дневник и документират всичко свързано с тяхното дете. От първата стъпка на бебето, през кихането и температурата до първата дума. Приятелите на този тип майка са напълно наясно с развитието на дейното дете.

5. Вманиачената по цитати майка.

Свързани статии

Този тип майки се изживяват като мислители и философи. Те обичат да публикуват вдъхновяващи цитати, които могат да варират от забавни до сериозни – но всички с някакъв конкретен смисъл. Повечето от посланията на вманиачената по цитати майка показват, че всеки човек е специален и има силата да промени света.

6. Хвалебствената майка.

Майките в тази група не само обичат децата си, те направо ги обожават. Дори понякога имат прекалено замъглена представа за своите наследници. Мислят ги за най-великите деца на света и задължително всеки път споделят техните постижения. Няма значение дали това е награда от конкурс до пеене или просто 6-ца на класното по български език. Хвалебствената майка използва всеки удобен случай, за да покаже на света колко е велико нейното дете.

7. Не особено активната майка.

Майки от този тип може да проверяват ежедневно своите профили в социалните мрежи, но не го увековечават с непрестанни снимки и публикации. Те актуализират своя профил, само когато сметнат за необходимо. Разбира се, публикуват снимки на своето дете, но в много по-умерени количества. Пишат за родителството, но също без да прекаляват. Обикновено харесват най-много постовете на други майки.

Коментирай
7 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Пропуснали сте "Майка враг на ваксините, глутена, Е-тата, антибиотиците, лекарите и тнт." ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8 rate up comment 1 rate down comment
jujka06 ( преди 9 години )
Не се квалифицирам с нито една от тези майки. А вие?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар