Майчинство

8 забавни прилики на бебетата с динозаврите

Еднакво непредсказуеми, гладни и дори... свирепи!

12.04.2014г. / 11 30ч.
Илияна Николова
Снимка: ngm.com

Снимка: ngm.com

Незнайно как бебетата винаги успяват да са една крачка преди майките си, въпреки че не могат да ходят! Учудващо е как само за секунда да отвлечете вниманието си от тях и те вече са пропълзели чак до другата стая, където може да ги грози опасност.

От филма „Джурасик парк“ знаем колко бързи са динозаврите и колко е важно този, който бяга от тях да е също толкова бърз, в противен случай – умира! Може да ви се стори странна аналогията на бебетата с динозаври, но ще се учудите колко прилики могат да бъдат набелязани! Ако не сте достатъчно бързи и с бебетата, за нула време ще се озовете в купчина мръсни пелени, мръсни шишета и бурканчета от пюре, а бебето ще щъка из къщата необезпокоявано, докато успеете да откриете зад кой ъгъл се е скрило!

И така, представяме ви забавните прилики на бебетата с динозаврите!

Къси ръчички

Досущ като тиранозаврите, които имат къси предни крайници и тичат само на задните си крака, бебетата с пухкавите си ръчички могат да грабнат и стиснат нещо толкова светкавично бързо, колкото един тиранозавър би го направил!

Ръмжене

Малките пеленачета ръмжат досущ като малки динозавърчета. Е, все пак нямат друг начин да изразят онова, от което имат нужда, освен чрез плач и мъркане.

Нокти

Малките „динозавърчета“ имат остри нокти съвсем като праисторическите си предшественици! И няма да се поколебаят да ги забият в лицето ви с всичка сила! А понякога бебетата не си знаят силата!

Тотално опустошение

С големите си зъби и гигантски нокти динозаврите са можели да опустошават всичко наред без пощада. Дори и тревопасните динозаври са го правели! Променяли са целия пейзаж с помощта на острите си нокти и зъби! О, каква изненада! И бебетата имат същата „дарба“! могат да променят целия пейзаж – от фигурата ви по време на бременността та чак до банковата сметка! Това в кръга на шегата!

Гладни и свирепи

Когато огладнеят динозаврите освирепявали и изяждали всичко, което срещнат по пътя си, или поне така представяха нещата в „Джурасик парк“! Като се замислим, и с бебчетата е така! Огладнеят ли, моментално освирепяват и започват неутешимо да плачат колкото им глас държи! Не усещате ли приликата?

Плюене

И динозаврите, и бебетата имат този лош навик – да ви направят целите в слюнка! Е, ако бебето ви олигави, поне няма да е защото иска да ви яде за обяд!

Неочаквани атаки

Според енциклопедията за Юрския период, велоцирапторите имат миловидно изражение и никога не бихте предположили, че са способни за секунда да скочат и да прегризат врата ви! Майките на 2-3-годишните деца знаят колко непредсказуеми са те в тази възраст, досущ като велоцирапторите!

Безвъзвратно изчезване

Динозаврите изчезнали внезапно след неочакван метеорен дъжд. Поглеждайки назад, често майките осъзнават колко безвъзвратно е отминало „бебешкото време“ на децата им и как те се превръщат в пораснали млади дами и господа...

Извън шегата – приликите, макар и шеговити, са налице, не мислите ли?

Коментирай