Майчинство

Промени, които настъпват след появата на бебето

Ще започнете да вярвате в любовта от пръв поглед

24.04.2014г. / 12 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: freeimages.com

Снимка: freeimages.com

В живота на всяка двойка настъпва промяна с появата на децата. Промяна, която си заслужава дългите безсънни нощи и пропуснатите лични удоволствия. Ако ви предстои скоро да внесете в дома си радостта наречена бебе, вижте какви промени ви очакват.

Вашият ритъм на живот ще се промени на 24 часа 7 дни в седмицата. С раждането на бебето вашите ангажименти и грижи няма да спират.

Ще има кратка пауза в сексуалния ви живот или поне през първите седмици. Въпреки това с половинката си ще се обичате по различен и не по-малко силен начин.

Ще се чувствате преуморени, но в тези моменти ще усетите и някаква вътрешна суперсила, за която не сте и предполагали, че съществува. Тя ще ви помогне да бъдете максимално функционални за вас, бебето и семейството.

Ако по време на бременността се притеснявахте за целулита, стриите и отпуснатия корем, ще осъзнаете, че всичко това си е заслужавало.

В деня от появата на бебето ви вие ще разберете що е то майчина любов. Това разбира се ще закрепи и връзката с вашата майка.

Ако до този момент бяхте безстрашни, от деня, в който се появи малкото човече, вече ще се страхувате по-често за сигурността на вашето семейство.

Срещите с тези приятелки, които все още нямат деца и не са семейни ще стават рядкост. Разговорите за петъчните партита ще бъдат заменени с разговори за памперси, мляко и бебета.

Ще усетите, че ако допреди месеци темите за растежа и развитието на бебето са били за вас безинтересни и на моменти дори трудни за разбиране и досадни, сега ще са на първо четене, когато сте в компанията на близки и други майки с деца.

Ще станете майстори в изкуството, наречено търпение. Ще разберете, че плачещото бебе може да бъде успокоено само с любов и нежна прегръдка, които изискват много търпение.

Свързани статии

Ще излизате все по-рядко в петък или събота вечер, защото се нуждаете от почивка. Вместо това ще си пускате някои филм и може би умората ще надвие желанието ви за домашно кино точно по средата на филма.

Ако до този момент с лекота сте се справяли с домакинската работа, от момента на появата на бебето ще имате нужда от помощ. Ако освен от партньора ви, има предложена такава и от страна на роднини и приятели, не я отказвайте.

Ще станете по-чувствителни. Спестете си четенето и гледането на тъжни филми и новини, защото вашата чувствителност ще е повишена и проливането на сълзи няма да е никак трудно.

И за вас ще дойде моментът, в който няма да спирате да качвате снимки на малкото бебче в социалните мрежи. Да, допреди няколко месеца това ви се струваше досадно, но ето че и вие ще го правите.

Ще започнете да вярвате в любовта от пръв поглед, а една малка слънчева усмивка ще изпълни живота ви с безмерно щастие.

Снимка: freeimages.com

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
До Ani: "статията Звучи много повече като опит да се откажете хората от родителството! ""Депопулация на населението трябва да иманай-висок приоритет във външната политикаспрямо третия свят, защото американскатаикономика се нуждае от все повече суровиниот чужбина и най-вече от слабо развитистрани."Хенри Кисинджър
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 3 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
До .: Кое момиченце?? Сбърка статията : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
. ( преди 9 години )
Много е сладко момиченцето на снимката.:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
там където жiвея са много повече. но си го позволявам, дори сама мога да плащам, за справка - София са око;о 800 лв. в центъра, по последми данни...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Woman ( преди 9 години )
До Тройка Ахилова: Ами, който прави деца рано-рано и преди да може да си позволи... Детегледачки има за 250 лева (в провинцията). В София може да са 700, но и заплатите сигурно са по-големи от тези тук.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 2 rate down comment
Ani ( преди 9 години )
За съжаление статията съвсем не постига целите, които си поставя в уводните изречения. Звучи много повече като опит да се откажете хората от родителството! Разбира се всичко изброено е вярно в по-голямата си част, но можеше да напишете повече за моментите, които наистина осмислят направените жертви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 4 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
До Woman: taka, taka, *** надали по наште ширини - ако не сте от село, бабите се пенсионират след 60, гледачката е около 700 лв. месечно, за да диша майката, я сменя само бащата - с охота или не, резултатът след около година - родители, които се разминават, не могат да излизат заедно, не правят секс, имат само общи задължения и проблеми. Въпрос на време и късмет е кой ще бъде щастлив пръв, ама с друг...в общия случай, де...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10 rate up comment 2 rate down comment
Woman ( преди 9 години )
Обществото не трябва да налага стереотипа на майката-квачка! Не е нормално да станеш ограничен и скучен, защото си дал живот. Противно на наложените стереотипи, и за детето не е добре - то трябва да има енергични и щастливи родители, а не някакви парцали...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 5 rate down comment
Men ( преди 9 години )
Звучи ужасно, защо въобще го правите, това е доброволно робство?!@?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар