Майчинство

Подходящи фъншуй подаръци за деца

Висящи кристали...

14.05.2014г. / 14 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Фъншуй е древна китайска философия, която учи как да бъдем в хармония със заобикалящата ни среда. Според нея всеки един предмет и цвят, в зависимост от това как са разположени, могат да привлекат положителна енергия или обратното.

Когато посещавате малко дете или сте канени на детско парти, най-често подарявате играчки, освен ако предварително не сте се допитали до родителите и те не са споделили от какво имат нужда.

Ние споделяме няколко идеи за подаръци, които според фъншуй ще донесат много положителна енергия.

Червена дрешка

Червената дрешка е не само красива и подходяща както за момченца, така и за момиченца, но и се смята че е подходяща за подарък за бебе или малко дете. Според древните традиции, червеното като цвят особено по време на първата половина от живота на бебето ще засили неговата енергия и ще изгради здрава имунната му система.

Освен това се смята, че червените дрешки могат да донесат здраве и богатство на децата. Въпреки това не прекалявайте с този цвят, защото от друга страна се смята, че може да бъде причина за хиперактивност при малките (и общо агресивните цветове).

Висящи кристали

Многостранните и големи висящи кристали също са подходящ подарък за малко дете. Те обикновено се подаряват на двойките, за да имат много любов и разбирателство. Кварцовите кристали са подходящи за декорацията на детската стая.

Може да подарите един или няколко на брой, които да се закачат около прозореца. Според фъншуй, кристалите привличат положителна енергия, доброта, топлина, стабилност, спокойствие, здраве и щастие.

Тапети, завеси и картини със сцени от природата също са чудесен подарък за малките. Избягвайте прекалено ярките цветове, както и картини на водопади, водни стихии и хищни животни и птици. Тези изображения, въпреки че са красиви, могат да направят съня на детето неспокоен.

Бяла кръгла свещ

Според философията фъншуй запалването на бяла кръгла свещ през първата седмица от живота на детето или на всеки негов рожден ден и няколко дни след това ще помогне за предотвратяване на злополуки, наранявания и заболявания. От векове се смята, че огънят е тази сила, която изгаря отрицателната енергия.

Свързани статии

Цвете

Цветята са от съществено значение за привличане и задържане на положителната енергия около детето. Те са идеални за декорация на детската стая, но бъдете бдителни и ги дръжте далеч от детските ръчички. Тук може да видите няколко красиви цветя, които са подходящи за детска стая.

Като цяло много е важно в стаята на детето да няма излишни предмети като счупени играчки и вещи. Трябва винаги да е чиста и подредена.

Хубаво е интериорът да бъде в по-меки цветове и да има повече естествени материи и материали като памук, вълна, дърво. Също така е важно да не се използва пространството под леглото за съхраняване на някакви предмети.

Снимка: freeimages

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
Feng Shui ( преди 9 години )
Забележително! Очакваме следващия материал за Фън Шуй Дядо Коледа и неговите подаръци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
jujka06 ( преди 9 години )