Майчинство

Трудностите, които бележат всяко родителство

С кои от тях сте се сблъсквали вече?

26.05.2014г. / 16 31ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Който не е преминал през най-прекрасното време от живота на един човек – родителството, той не знае какво е изпуснал! Времето, когато децата са малки и се нуждаят изцяло от вашите грижи, е толкова ценно и неповторимо, че всеки родител тъгува, когато то отмине безвъзвратно.

Но родителството е белязано и от много трудности, през които неминуемо минават всички родители. Вие през колко крайъгълни камъка успяхте да преминете? Тук сме изброили няколко от най-ярките „родителски значки“, с които всеки родител трябва да носи с гордост и които бележат многобройните трудности на родителството.

Когато детето повърне

Докато детето е малко родителите се стряскат много, когато се случи нещо такова, особено ако са навън и няма как да реагират по-адекватно. Някак по инстинкт се втурват да почистват и утешават детето. А това е нещо, през което всички деца преминават. И то неведнъж.

Когато детето започне да се тръшка публично

Понякога децата просто не знаят как да изразят исканията и емоциите си и започват да се тръшкат истерично пред хората, смятайки, че така ще облекчат положението и ще омилостивят родителите. Всеки родител се е сблъсквал с тези реакции. Ако децата ви все още не са пищяли, ритали и избухвали в рев, бъдете подготвени!

Когато трябва да смените пелена без маса за повиване

Често се случват такива непредвидени ситуации, когато се налага да смените пелените на детето, но няма удобно място за тази дейност. Тогава се превръщате в истински илюзионист и магьосник, само и само да се справите!

Свързани статии

Когато се налага да кърмите навън

Това си е същинско предизвикателство. Особено ако срещате неодобрителни погледи от всички наоколо, като че ли извършвате грях! Ако успеете да го направите веднъж – ще се почувствате чудесно и ще видите как всеки следващ път ще става все по-лесно! Вашето дете има прави да се храни когато и където пожелае, щом има нужда!

Когато трябва да бързате към болницата

Всеки родител знае какво е да тича към болницата с детето на ръце, без да знае сериозно ли е това, което му се е случило и какво ще последва. Всяка майка и всеки баща е готов да даде крайника си, някой от органите си и дори живота си, за да спаси детето си, затова нашите родители заслужават адмирации, че са успели да опазят живота ни.

Когато детето казва нещо абсолютно неуместно

„Мамо, защо тази жена е толкова дебела?“ – потъвате от срам, нали? Или „Мамо, защо на този човек му липсва крака?“. Има моменти, в които ви се иска да се отвори голяма дупка в земята и да потънете безследно в нея, но няма как – децата преминават и през такива периоди. Затова са родителите – да се червят, но да устоят и да отговорят на всички трудни и неудобни въпроси.

Когато изгубите детето в тълпата

Тези моменти не ги пожелаваме на никой родител, но за съжаление, се случва. Тогава сърцето сякаш спира и светът умира.

Коментирай