Майчинство

Удивително бебе плувец (видео)

Смайващите умения на бебетата в плуването

29.06.2014г. / 12 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Бебетата наистина могат да плуват! Винаги е удивително да се види как едно невръстно пеленаче, което все още не може да ходи, плува като същински олимпиец!

Плуването при бебетата е естествен рефлекс, който е най-силен в първите шест месеца след раждането. Този рефлекс се дължи на факта, че бебето е свикнало с околоплодните води отпреди  да се роди. Това го кара да разтвори ръце и крака досущ като плувно движение, когато бива поставено във вода.

Рефлексът за гмуркане е още по-удивителен и е обект на множество изследвания. Този условен рефлекс се задейства, когато бебето потопи глава под водата. Според изследванията, няма нито едно бебе, което да се е нагълтало с вода при потапяне на главичката!

Инстинктивно те спират да вдишват и отварят очите си веднага, щом главата им бъде потопена под вода. Удивително! Дори в действителност им е много приятно и не изпитват никакъв страх от водата.

Свързани статии

Така че, не се притеснявайте и вземете бебето си с вас да поплувате заедно! Единственото, от което трябва да се безпокоите, са инфекциите, които могат да се появят във водата. Затова изберете по-строго охранявано и почиствано място, ако смятате да се отдадете на разхлаждане във водата с вашето бебче.

Водната гимнастика е чудесно упражнение, не само за вас, но и за бебето. Полезна е за цялото тяло, а и е щадяща за костната система, тъй като натоварването във водата е далече по-малко в сравнение с това на сушата.

Предлагаме ви да се насладите на удивителното видео, показващо завидните умения на едно невръстно бебче, което смайва с изящния си маниер на плуване и гмуркане! Немалко възрастни биха завидели благородно на бързината и грацията на това малко сладурче!

Насладете се!

Коментирай