Майчинство

„Близнаци в беда“

Документален филм, разказващ историята на четири бременни жени с рискови бременности

23.07.2014г. / 11 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: CBS Reality

Снимка: CBS Reality

Всяка бременност крие риск от усложнения, които могат да настъпят. Документалният филм „Близнаци в беда“, който имате възможност да гледате по CBS Reality от 10 август (неделя) от 07:50, 13:40 и 19:30 часа разказва историята на четири жени, които в определен момент от бременността си са били диагностицирани с опасното състояние, известно като „Трансфузионен синдром между близнаци“ или TTTS.

При всяка двойка близнаци с TTTS едното бебе се развива много по-бързо от другото. Едното бебе помпа кръвта директно в тялото на другото, в резултат от което бебето-донор отслабва, а бебето-реципиент се подува.

Състоянието засяга развитието на 10% от еднояйчните близнаци и, ако не бъде лекувано, 80% от сериозните случаи завършват със смърт.„Близнаци в беда“ отвежда зрителите в Майчино-феталното отделение на Женската болница „Свети Йозеф“ в Тампа, Флорида, където д-р Рубин Куинтеро прилага за първи път нова технология за лечение на TTTS.

С помощта на влакнесто-оптична технология и ендоскопски камери д-р Куинтеро успява да огледа вътрешността на утробата, опитвайки се да спаси живота на всяко дете, като прекъсне подутите кръвоносни съдове, които свързват директно близнаците един с друг.

Свързани статии

Зрителите имат възможност да проникнат в места, невидяни от тях досега, за да видят източника на живота и вътрешността на утробата, заедно с бебетата, които се борят да оцелеят.

И четирите майки, показани във филма, са диагностицирани с Трансфузионен синдром между близнаци, но не всички могат да бъдат лекувани за това.

Джил е пристигнала от Вирджиния; Леса от Тампа е бременна с тризнаци; а Киоро и Катрин от Калифорния са прекосили цялата страна с надеждата, че д-р Куинтеро може да спаси неродените им деца.

Дали ще има щастлив край за майките и техните бебета ще разберете, ако гледате „Близнаци в беда“.

Коментирай