Майчинство

Кметът на София ориса „Бебето на града“ в болница „Вита“

Малкият Филип получи пожелания от стотици софиянци

18.09.2014г. / 17 07ч.
Мария Дуковска
Снимка: Болница "Вита"

Снимка: Болница "Вита"

По случай Деня на София кметът на столицата г-жа Йорданка Фандъкова ориса „Бебето на града” за 2014 г. в МБАЛ „Вита“. Малкият Филип се роди в 00:32 ч. тази сутрин в Родилното отделение на болницата и тежи 3,400 кг. Екипът, помогнал за раждането, е начело с д-р Лора Кълвачева.

Като част от кампанията на сп. „9 месеца“ „Бебето на града“, мъникът получи пожелания от стотици софиянци, много подаръци от екипа на списанието и техните партньори, както и от екипа на болница „Вита“. Най-големият подарък бе орисията на г-жа Йорданка Фандъкова.

„Нека Филип да е здрав, да има много късмет и да порасне достоен българин“, пожела кметът на София на малкия Филип.

Ръководството на болницата изрази своята признателност към целия състав на родилното и неонатологично отделения за демонстрираните през годините професионализъм и грижа за пациентите.

Като едно от основните звена на МБАЛ „Вита“, от създаването си до днес през годините Родилното отделение се радва на все по-голям интерес сред бъдещите майки.

Всеки месец във „Вита“ се провежда Ден на отворените врати, чиято цел е да запознае бъдещите майки с условията около подготовката и раждането на тяхното дете. Освен Деня на отворените врати, болницата организира още Училище за бъдещи родители.

Коментирай