Майчинство

Защо медът е толкова полезен за децата?

Спомага за спокоен сън

13.01.2015г. / 13 27ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Медът е една от най-полезните храни, защото има много лечебни свойства. Той допринася за добро здраве и спомага за предотвратяване появата на много общи заболявания. Може да бъде здравословен заместител на захарта, което го прави подходящ за консумация и от деца.

Включването му като храна в детското меню трябва да настъпи след първата годинка на детето, тъй като преди това могат да настъпят алергични реакции. След като детето има навършена 1 година е добре да се консултирате с педиатър колко количество мед може да приема детето.

Тук са няколко здравословни причини, които ще ви убедят, че медът наистина е полезен за малките.

Подобрява храносмилането

Храносмилателната система на децата се нуждае от полезния мед. Медът е богат на антиоксиданти, които спомагат за правилното функциониране на храносмилателната система. Сладкият нектар може да помогне за облекчаването на диарията, както и да предотврати появата на запек.

Засилва имунната система

Медът е отличен помощник за имунната система на детето. Богат е на витамини С, В6, калций, желязо, магнезий, цинк, фосфор и други важни хранителни елементи, от които децата се нуждаят ежедневно.

Една лъжичка мед на ден ще повиши защитните сили на детския организъм. Не забравяйте, че по време на настинки и грип медът е един от най-добрите естествени лекове за облекчаване на болното гърло и кашлицата. Децата обичат какао и топло мляко. Добавяйте към любимите им напитки и по малко мед.

Свързани статии

Повишава енергийните нива

Растящите деца се нуждаят от много енергия за своите разнообразни дейности и игри. Медът действа като магически нектар и е един от най-естествените начини за повишаване на енергията на малките. Той съдържа естествени полезни захари, които не дават шанс на умората.

Спомага за спокоен сън

Ароматният и хубав мед е лек за цялото семейство. Понякога децата са хиперактивни или напрегнати и също като възрастните могат да имат проблеми със съня.

Една чаена лъжичка мед преди сън ще успокои нервната им система и ще им помогне да имат една спокойна нощ, а на сутринта отново ще бъдат пълни с енергия за нови подвизи.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
Здраве и красота