Майчинство

Съвети за кърмене при едър бюст

Как да улесним кърменето, ако гърдите са твърде големи?

20.02.2015г. / 12 42ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако имате големи гърди, това вероятно се харесва на половинката ви, но големите гърди имат и своите негативни страни.

Колкото те са привлекателни за мъжете, а и за жените, толкова могат да усложняват живота на една дама. Големите гърди могат да предизвикат изкривявания на гръбнака поради тежестта си, могат да създадат трудности в откриването на подходящо бельо, а и могат да се отпуснат по-бързо в сравнение с малките бюстове.

Проблеми при големите гърди

Кърменето също може да се окаже проблемен период, ако сте притежателка на големи гърди. Митовете, че големите гърди са източник на повече кърма, са абсолютно погрешни. Освен това съществува известен риск от задушаване на бебето при по-неопитни майки.

От друга страна, големите гърди имат потенциал за производство на повече кърма. Въпрос на индивидуалност е, дали ще имате проблеми с кърмата или не.

Друг проблем е прекомерното кръвоснабдяване на гърдите, което може да ги направи прекалено твърди, а зърната – недостатъчно изпъкнали и удобни за бебето.

Опасенията са много и са нормални. Затова ви предлагаме малко помощ и насоки в кърменето, ако сте притежателка на пищен бюст.

Подходящо бельо

Големите гърди са тежки, особено ако са изпълнени с кърма. Носете подкрепящ сутиен, който да е достатъчно стегнат, за да не усещате тежестта на бюста, но и не толкова, че да притиска по вреден начин гърдите ви.

Така ще намалите силно болките в гърба и врата.

Свързани статии

Дула

Много жени в последно време се доверяват на услугите на дулата. Ако сте сред тях, можете да се допитате до нея. Тя ще ви даде подходящи и индивидуални съвети за това как е най-удачно във вашия случай да кърмите бебето си.

Дулата ще ви насочи каква поза да заемете по време на кърмене, ако сте с едър бюст. Тя ще ви покаже как точно да позиционирате и бебето на гърдата, за да улесните сученето.

Помпа

Ако гърдите ви са прекалено твърди и пълни с кърма, използвайте помпа за изцеждане. Хубаво е бебето да суче от гърдата, но ако гърдите ви се изпълват твърде бързо с кърма и усещате силно напрежение, изцеждайте ги.

Удобна поза

Кърмете винаги в удобна поза. Използвайте възглавници, за да подкрепяте тялото си. Страничното облягане е най-добрата поза за кърмещи майки с едри гърди. Избягвайте излягането по гръб.

Сутиен за кърмене

Опитайте да ползвате сутиен за кърмене. Той има специални разкачващи се компоненти, които ще ви помогнат да държите гърдите си стегнати на място. Така ще имате възможност да съсредоточите вниманието си изцяло върху бебето.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
:))) ( преди 9 години )
Леле, ама те, големите гърди вярно били голям проблем!:))) ,,Имат потенциал да произвеждат повече кърма,,!:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време