Майчинство

7 идеи за подарък за новородено

Какво да подарим на малко бебе?

26.02.2015г. / 13 16ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако в обкръжението си имате новородено бебе и ви предстои да се срещнете за първи път, вероятно пред вас стои въпросът „Какво е подходящо да подаря на новороденото?“. Този момент е много удобен да помогнете на младите родители с набавянето на необходимото за бебето.

Ще ви дадем няколко идеи, които да ви помогнат да бъдете полезни на мъничето и родителите му.

Пелени

Пелените винаги са от полза. Дори да ви се струва, че този подарък не е подходящ, защото е вид санитарен материал, той е нужен. Пелените се хабят бързо, а са от първа необходимост. Така че, дори да ви се струва, че пелените не са подходящи за подарък, това не е така.

Пари

Парите напоследък станаха предпочитан начин за заместване на подаръците. Хората дават пари вместо подарък по сватби, кръщенета, рождени дни и всякакви подобни събития, които предполагат поднасянето на подарък.

Не се притеснявайте да поднесете известна сума вместо да купувате нещо ненужно. Някои хора предпочитат този начин на изразяване на уважение и чест.

Играчки с контрастни цветове

Играчките ще са редовен тип подарък през идните няколко години. Това не ги прави по-малко оригинални и ненужни, напротив.

За бебетата е важно да свикнат да различават предметите и цветовете в заобикалящата ги среда. Именно затова цветните играчки, особено с контрастни цветове, са подходящ подарък. Те имат развиваща мозъчната функция цел и са много полезни.

Дрехи

Дрехите, подобно на пелените, са също много необходим подарък. Родителите винаги се радват на нови дрешки, които ще им влязат в употреба. От тях винаги и ма нужда, защото бързо омаляват и трябва да се купуват нови.

Когато избирате дрехи за новородено, не се притеснявайте да вземете с няколко размера по-големи. Така бебето ще може да ги носи по-дълго.

Свързани статии

Фотоалбум

Това е прекрасен и сантиментален подарък. В него родителите ще могат да класират любимите снимки на бебето си, проследяващи неговото порастване. Всеки родител би се зарадвал на такъв подарък.

Играчки за баня

Това е много забавна част за бебетата. Повечето бебета се наслаждават на топлата и релаксираща баня. А какво по-хубаво от играчките, с които да се забавляват, докато мама или тате го къпят!

Музика

Ще си помислите, че музиката няма място сред бебешките подаръци, но ще сгрешите. Бихте могли да подарите на родителите на новороденото диск с любими бебешки и детски песнички, които да ги заместват в пеенето на приспивни песни вечер.

А пък може да им подарите и диск с релаксираща музика, която да помага на бебето да се успокои, да спре да плаче или да го разсее, ако има колики.

Коментирай