Майчинство

Чудесни рецепти за бебешки пюрета

Богати на витамини и минерали

25.03.2015г. / 14 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Захранването на бебетата започва с плодови и зеленчукови пюренца, като постепенно към тях се добавят и различни видове меса и риба. На пазара се предлагат разнообразни варианти на бебешки пюрета, но не забравяйте, че домашно приготвената храна винаги е най-хубава.

Ето защо споделяме няколко чудесни рецепти за бебешки пюрета. Съставките, които се включват в тях, са богати на витамини, минерали, антиоксиданти, протеини и полезни въглехидрати.

Пюре с пилешко месо

Необходими съставки:

  • 300 г пилешко месо
  • 1 морков
  • 1-2 картофа
  • 100 г тиква (по желание)

Сварете пилешкото месо заедно със зеленчуците или го изпечете. Сложете сварените съставки в кухненски блендер (или ползвайте пасатор) и пасирайте всичко до получаването на гладка смес. Ако пюрето е твърде гъсто, добавете малко количество от бульона, в който са се варили месото и зеленчуците.

Пюре с авокадо и киви

Необходими съставки:

  • 1 добре узряло авокадо
  • 2 добре узрели кивита

Разрежете авокадото наполовина и премахнете костилката. С помощта на лъжица извадете месестата част. Добавете към нея обеленото киви и пасирайте добре.

Пюре от картофи и спанак

Необходими съставки:

  • 2 картофа
  • 2 чаши спанак

Сварете в два отделни съда картофите и спанака. След това сложете зеленчуците в блендер или с помощта на пасатор направете гладко пюре. За да регулирате гъстотата на текстурата, добавете малко количество вода.

Пюре с грах и авокадо

Необходими съставки:

  • 1 чаена чаша замразен или пресен грах
  • 1 добре узряло авокадо

Ако ще ползвате замразен грах, сварете го според указанията. Варенето на пресния грах може да отнеме малко повече време. Когато грахът е готов, сложете го в блендер и към него добавете месестата част от авокадото. Пасирайте добре и ако е необходимо добавете малко вода.

Свързани статии

Пюре с моркови и броколи

Необходими съставки:

  • 2 моркова
  • 250 г броколи

Зеленчуците се сваряват добре. След това се поставят в кухненски робот и се пасират.

Коментирай