Майчинство

Защо мангото е полезно за децата?

Допринася за развитието на мозъка

07.04.2015г. / 15 27ч.
Михаела Лазарова
Снимка: freeimages.com

Снимка: freeimages.com

Мангото често е наричано цар на плодовете. Консумацията му спомага за регулиране на теглото, подобрява състоянието на кожата, подобрява състоянието на диабетно болните, очиства организма от токсините и други.

Плодът е с високо съдържание на витамин С, мед, калий, магнезий и други. Това го прави подходящ за ежедневна консумация не само от възрастните, но и от малките деца. Вижте защо те се нуждаят от неговите полезни качества.

Важно е за зрението

Зрението при малките деца все още не е толкова развито, както при възрастните. За правилното му развитие децата се нуждаят от важния витамин А. Той се съдържа в големи количества в добре узрялото манго. Вие също може да хапвате от вкусния плод, тъй като консумацията му може да намали риска от появата на нощна слепота, сухота на роговицата и други очни заболявания.

Вкусен и лесен за прием плод

Пюрето от манго е лесносмилаемо, вкусно и подпомага храносмилането. Ако вашето бебче вече хапва вкусни пюрета, може да го захранвате и с този чудесен плод. За да намалите риска от появата на колики, започнете с една-две чаени лъжички пюре на ден. Не забравяйте да приготвите пюрето от много добре узрели плодове. Мангото може да се комбинира и с ябълка, банан, праскова и други.

Свързани статии

Помага при борбата с инфекции

Плодът има много ценни качества. Неговата консумация помага при лечението на инфекции, а също така има благоприятно действие при лечението на респираторни възпаления, ринит и други.

Укрепва имунната система

Голяма част от децата имат по-слаба имунна система. Ето защо мангото трябва да присъства по-често в тяхното ежедневно меню. Плодът е богат на бета-каротин, който значително подобрява структурата на имунните клетки.

Допринася за развитието на мозъка

Мангото е богато и на витамин В6, който е изключително важен за поддържане функцията на мозъка. Плодът съдържа и глутаминова киселина, която подобрява паметта и концентрацията.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 8 години )
pak sa kovarni nameci i tulkuvania , Bab vanga vse *** e hapvala , Ama si be6e s mudri misli .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар