Майчинство

Задължителни пособия за „бебешката чанта“

Какво не трябва да забравяте да вземете, излизайки навън с бебето?

28.05.2015г. / 14 20ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Чудите се наистина какво ви трябва, когато излизате навън с бебето? Нова майка сте и все още всички бебешки джунджурии ви се струват пълна бъркотия? Не се притеснявайте! Ще ви помогнем да организирате бебешката чанта с всичко необходимо.

Какво трябва да носите със себе си, когато излизате навън с новородено?

Бебешки мокри кърпички

Не си позволявайте пътуване без кърпички. Няма случай, в който да не ви се наложи да почистите бебчо, а невинаги има вода наоколо. Затова се подгответе с голям пакет бебешки кърпички.

Одеяло

В зависимост от сезона взимайте дебело или тънко одеяло, но никога не излизайте без такова, особено ако бебето е по-малко. Никога не можете да сте сигурни какво ще се случи с времето.

Бутилки с изцедена кърма или адаптирано мляко

Бъдете сигурни, че сте се запасили с храна за бебето, защото най-малките имат нужда от често хранене, а има вероятност да се забавите с прибирането.

Лигавник

Той ще ви е от голяма полза да си спестите цапане на дрешките, докато сте навън, а трябва да нахраните бебето.

Резервни дрешки

Вземете по един чифт резервни дрешки в чантата със себе си. Никога не знаете дали няма да се наложи спешно да преоблечете бебето.

Пелени

Няма нужда да взимате цял пакет – 2-3 броя са достатъчни. Уверете се, че сте ги увили в чиста опаковка.

Крем против подсичане

Подсичането е болезнено и неприятно. То може да накара бебето да плаче безутешно, което ще наруши комфорта му и пътуването навън ще е кошмар. Затова винаги взимайте със себе си кремове срещу подсичане или вазелин.

Допълнителни биберони

Има огромна опасност бебето да изхвърли биберона от устата си извън количката или той да се изцапа по други причини. Затова винаги предвиждайте няколко резервни биберона, които да успокояват бебето при нужда.

Свързани статии

Медикаменти

Ако пътувате за по-дълго, отколкото да излезете в парка, винаги предвиждайте някои лекарства от първа необходимост, например такива за сваляне на температурата.

Найлонови торбички

Те ще са ви нужни за изхвърляне на мръсни памперси, когато няма контейнер наоколо. Също така в тях можете да сложите мръсните дрешки без да изцапате чантата или чистите пособия.

Играчки

Не забравяйте играчките! За къде без тях?!

Коментирай