Майчинство

Утрото преди училище може да бъде и забавно

Пригответе раницата и облеклото от вечерта

27.08.2015г. / 14 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сутрешните ставания са стресови за родители и деца. Напрежение, повишаване на тон, закъсняване за училище и работа и т.н. Всичко това може да бъде избегнато с няколко малки организационни трика. Направете вашето утро слънчево, следвайки тези препоръки. 

Нека децата имат свои будилници

Когато пазарувате ученически принадлежности  за новата учебна година, купете и личен будилник на децата. Това е добра възможност, малките да научат не само часа, но и сами да настройват алармата за събуждане. Бъдете сигурни, че те ще бъдат възхитени от своята нова придобивка. 

Пригответе раницата и облеклото от вечерта

Сутрините трябва да бъдат изпълнени с усмивки и позитивно настроение. Но за тази цел трябва да бъдете добре организирани. Още от предната вечер, помогнете на децата да приготвят чантата си за следващия учебен ден. Това важи и за облеклото. Този трик не само пести излишни отрицателни емоции, но и време. 

Свързани статии

Нека децата приготвят сами обяда или закуската си

Вече всяко дете носи в раницата си красива кутия, в която има апетитен обяд и лека закуска. Помогнете на детето да приготви кутията си деня, още от вечерта. Това създава една положителна нагласа в децата. 

Направете закуските приятни

Закусвайте всички заедно. Пригответе любимите ви храни и напитки. Също така измислете си късметчета за деня или някакви други малки изненади, които да направят утрото ви слънчево. 

Коментирай