Майчинство

Забавни схеми за рисуване

Рисувайте с децата

21.01.2016г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: adme.ru

Снимка: adme.ru

Едно от любимите забавления на децата е рисуването. Оказва се, че то е много повече от забавление, ето защо всеки родител трябва да се стреми децата му да рисуват повече. Как заниманието помага на малките?

Развива креативността

Децата, които рисуват се научават да мислят с отворен ум и да гледат по-креативно на различните ситуации, в които попадат. От малки, рисувайки, те се научават да изразяват себе си чрез рисунките си. Рисуването им помага да развият и критично мислене.

Забавление

Всички моливи, флумастери, бои, невероятните цветове, са истинско забавление за малките. Рисуването може да бъде образователен ключ, който да ви помогне да научите децата на азбуката, да смятат и какво ли още не.

Самочувствие

Докато се учат да рисуват, децата развиват редица други умения. Не само родителите се гордеят с тях, но и малките придобиват повече увереност.

Свързани статии

Когато са сигурни в себе си, те ще се мотивират да постигат своите малки и един ден по-големи цели в живота.

Намалява стреса

Рисуването е като убежище за децата. Всяко движение на четката е израз на емоция. Може би прилив на радост или бягство от нещо, което ги потиска. То е една добра практика и терапия за малките, която не само ги презарежда с положителни емоции, но им помага да намалят стреса.

Тъй като почти винаги в създаването на детските рисунки участва и родителската помощ, споделяме няколко усмихващи идеи, които ще ви покажат как се рисува пиленце, коте, крава. Не забравяйте да се забавлявате! Учете се заедно с малките да рисувате!

Как да нарисувате раче?

Рисуването на пиленце никога не е било по-лесно.

Ето и коте.

Охлювче

Маймунка

Кокошка

Снимки: adme.ru

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
fani ( преди 3 години )