Майчинство

Какво е детето зодия Дева?

Умно, но критично

29.08.2018г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Те са разсъдливи, активни и бързо се учат. Какво не знаете за малките представители на зодия Дева и защо са толкова очарователни...

Децата, родени под знака на зодия Дева, още от малки знаят какво им харесва и какво не, особено когато става въпрос за храна. Важно е да знаете, че тези деца може да страдат по-често от храносмилателни проблеми и да се нуждаят от определен хранителен режим. От голямо значение е да следвате график на храненето.

Декорирайте детската стая семпло, но приятно и нека белият цвят да е преобладаващ. Успокояващата музика ще помогне на вашето мъниче да спи спокойно.

Децата Деви изглеждат невинни, но могат да бъдат палави зверчета. Тъй като този зодиакален знак се управлява от планетата на комуникацията Меркурий, много родени под този знак по-рано започват да четат или говорят.

>> 5 характерни черти на дете зодия Дева <<

Ето защо започнете отрано с книгите, пъзелите и образователните игри. Децата Деви обичат да се чувстват полезни, да имат повече задължения. Затова се опитайте да ги включите в домакинството под някаква форма. Да поливат цветята, да се грижат за домашния любимец, да помагат в приготвянето на вечерята и т. н.

Тъй като те са словоохотливи, се нуждаят от много приятели. Властни и критични още от малки, понякога ще остават сами, защото не всеки ще предпочете такава компания. Хубаво е да развивате мисленето им, да им давате практически дейности, да провокирате креативността в тях.

Свързани статии

Бъдете внимателни с компютърните игри и телевизията. Както споменахме, Девите още от малки са критични и не само към другите, но и към себе си. Важно е вашата критика към тях да е градивна. Активният ум и желания за учение на малките ще ви провокира да ги запишете на какви ли не курсове и занимания.

Децата Деви са умни, но често могат да изказват своя протест, когато не искат да направят нещо. Тук ключова е комуникацията. Те могат да станат уверени и успешни личности, ако вие влагате достатъчно разбиране и търпение.

Коментирай
Здраве и красота