Майчинство

Марк Зукърбърг стана баща за втори път

Съпругата му Присила Чан роди втора дъщеря

28.08.2017г. / 20 34ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан приветстваха втората си дъщеря, съобщават медиите отвъд океана.

Свързани статии

Двойката е избрала името Август за новородената си дъщеря, като милиардерът публикува трогателно писмо към нея в профила си във Фейсбук.

В писмото той споделя, че „детството е магическо“ и че „Август не би трябвало да се тревожи много за бъдещето“.

Марк пише още, че той и Присила правят всичко възможно да направят света по-добро място за дъщеря си и всички деца от нейното поколение.

Красивото писмо на Зукърбърг не е просто съчетание от приказни думи, а самата истина. Милиардерът поде инициатива да използва голяма част от богатството си в решаването на глобални проблеми в сферите на здравеопазването и образованието.

Една от амбициозните му цели е да окаже превенция на всички болести и те да могат да се лекуват, и то до края на този век.

Припомняме ви, че Марк Зукърбърг и Присила Чан имат още една дъщеря, Максима „Макс“, която през декември ще навърши две години. Преди нейното раждане, Марк и Присила изстрадват своя път към създаването на семейство, признавайки, че Присила е преживяла 3 спонтанни аборта.

Снимка: Facebook

Прочетете тук писмото на Марк Зукърбърг и Присила Чан до дъщеря им Август:

Скъпа Август,

Добре дошла в света! Твоята майка и аз сме толкова развълнувани да видим човека, в който ще се превърнеш.


Когато се роди сестра ти, ние написахме писмо за света, в който се надяваме тя и сега ти да пораснете – свят с по-добро образование, по-малко болести, по-силни общества и с най-голямо равенство между хората. Ние написахме това с надеждата, че с всички средства на науката и технологията, твоето поколение би трябвало да живее драматично по-добре от нашето, и ние носим отговорността да направим това, което трябва, за да се случи всичко това. Дори и когато заглавията често се фокусират върху нещата, които не са наред, ние все пак вярваме, че тези позитивни тенденции ще победят. Ние сме оптимисти за твоето поколение и за бъдещето.


Но вместо да пишем за порастването, ние искаме да говорим за детството. Светът може да бъде сериозно място. Затова е важно да имаш време да излезеш навън и да играеш.


Ти ще бъдеш заета, когато си по-голяма, затова се надявам да отделиш време да помиришеш всички цветя и да сложиш всички листенца, които искаш в твоя букет сега. Надявам се, че ще прочетеш твоите любими книги на д-р Сюс толкова много пъти, че ще започнеш да измисляш свои собствени истории за Vipper of Vipp. Надявам се, че ще се возиш на въртележката с Макс, докато укротиш всеки цветен кон на нея. Надявам се, че ще изтичаш толкова много крачки из нашата дневна и нашия двор, колкото ти се иска. И след това се надявам, че ще си дремваш също толкова пъти. Надявам се, че ще имаш добър сън. И се надявам, че дори в сънищата си ще можеш да усетиш колко много те обичаме.


Детството е магия. Полага ти се да бъдеш дете само един път, затова не го пропилявай в тревоги за бъдещето. Имаш нас за тази работа и ние ще направим всичко по силите си, за да направим света по-добро място за теб и всички деца от твоето поколение.


Август, обичаме те наистина много и сме развълнувани да споделим това приключение с теб. Пожелаваме ти радостен живот, любов и същата надежда, която ти даваш на нас.


С обич, Мама и Татко.


Коментирай