Майчинство

3 признака, че споделяте твърде много за децата си във Фейсбук

Някои подробности от живота трябва да си останат лични

21.09.2017г. / 12 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Някои хора споделят всичко във Фейсбук. Подробности, които идват прекалено много на приятелите ви, близки и далечни. Повечето хора, с които сте приятели в социалната мрежа, не се интересуват какво сте яли, какво сте посетили, как точно сте се почувствали, когато шофьорът на автобуса ви е тръшнал вратата. Но вие продължавате да споделяте ли, споделяте.

Facebook пристрастява като наркотик?

Има родители, които злоупотребяват по същия начин и със споделянето относно интимните моменти с децата си. Не забравяйте, че има много начини да прекрачите границата и не просто да нарушите комфорта на приятелите си във Фейсбук, но и да засрамите детето или да нарушите неговите човешки права.

Кои са грешките, които свръхсподелящите родители допускат в социалните мрежи?

1. Публикувате неудобни снимки или истории относно децата.

Внимавайте какво точно споделяте, защото за вас може да е вълнуващо да пуснете снимка на голото дупе на детето ви докато го къпете, но то е твърде малко да възрази. Някой ден може и да ви осъди морално за постъпката. Примерите в тази посока са много, но важно е да се запомни едно – винаги трябва да се мисли за самочувствието и емоциите на детето преди да се пуска нещо свързано с него.

Свързани статии

2. Споделяте на воля неща, които иначе споделяте с тесен кръг близки.

Има моменти и ситуации, които се споделят с широката аудитория. Те не са толкова интимни и специални. Но също така има и лични подробности от ежедневието, които задължително трябва да са достояние само на отбран кръг от хора.

Изтрийте тези „приятели“ от Фейсбук още сега!

3. Смятате, че нищо не е чак толкова тайно, че да не го споделите във Фейсбук.

Опитвате се да забременеете, в разгара сте на бурен развод, гледате малко бебе, страдате от любовни мъки и следродилна депресия едновременно – цялата тази информация, споделена в социалните мрежи уронва не само вашия имидж, но и детето може да пострада психически. Не търсете внимание и съчувствие в интернет, защото там няма да го получите. Пък и публичното въвличане на невръстните деца в подобни проблеми може да се отрази наистина пагубно на личността им.

Коментирай