Майчинство

Поздравителни картички за новородено бебе

09.11.2007г. / 13 09ч.
Вергиния Генова
Поздравителни картички за новородено бебе

Имаме си бебе!
Това е най-прекрасната новина, която може да съобщим на света, че нов човек се е родил на тази земя.

Най-прекрасната вест, която дори ангелите от небето възвестяват и поверията разказват, че когато човек се ражда, нова звезда изгрява.

И животът на мама и татко се променя. (В случай разбира се, че не са били толкова бедни, толкова глупави или толкова коравосърдечни, че да захвърлят някъде новороденото малко ангелче.)

И започва една суматоха сред всички близки и познати. Най-празничната суматоха. Обикалят се магазини, за да се купят най-мъничките възможни дрешки, бабите се заемат да оплетат нещо за спомен, а щастливите татковци черпят всеки срещнат.

Изпращат се дарове и се измислят послания. И за тях трябват картички. А тези картички е редно отново да са специални. Защото събитието е специално.

Разбира се картичката ще я прочетат родителите. И те са, които ще се зарадват на оказаното им внимание.

Затова специално трябва да се помисли какво пожелание ще се напише.

Може цял ден да обикаляте книжарниците, може да купите първата попаднала ви картичка, а може и да я изработите.

Сами преценете, кое ще ви е най-лесно.
Хубавото при приложното творчество е, че оставате известно време насаме с мисълта, за този на когото искате да подарите нещо. Мислите кое би му подхождало, какъв цвят би му харесал и какво послание искате да отправите.

Картичка за бебе? Изглежда лесно. Цветовете са предизвестени – розово за момиче, синичко за момче. Но може да разчупите традицията и да направите картичка в любимия цвят на майката – светло лилаво например.

Сега е модерно да се правят картички от нестандартни материали: гофриран картон, панделки, платове. Може да се залепят и малки декоративни предмети. Най-лесно може да се направи картичка с бебешка количка, усмихнато ангелче, ококорено бебе или щъркел с вързопче.

 

Ако имате идея, но не можете сами да я реализирате или нямате подходящи материали за целта, то е време да посетите книжарница Слънчоглед.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
мама Сани ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
mama ( преди 11 години )