Плодова салата „Мохито“

25 май 2015 | 12:45 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша диня, нарязана на кубчета
1 чаша грозде
1 чаша пъпеш, нарязан на кубчета
1 чаша ягоди, нарязани на половини
1 чаша киви, нарязано на кръгове
1 чаша пресни боровинки
3 стръка мента
2 чаени лъжички бяла захар
3 супени лъжици пресен лимонов сок
1 ч.30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смесете динята, гроздето, пъпеша, ягодите и кивито в купа с плътно затварящ се капак. Най-отгоре изсипете боровинките.

Отделно разбъркайте ментата, захарта и лимоновия сок в друга купа, разбъркайте ги и оставете настрана, за да се смесят ароматите.

Залейте плодовете със соса. Похлупете с капака и оставете в хладилник за 1 час.

Точно преди сервиране внимателно обърнете запечатаната купа няколко пъти, за да разбъркате салатата. Добре е дресингът да овкуси всички плодове.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай