Малиново руло

16 юли 2015 | 10:01 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
100 г захар
80 г брашно
40 г картофено нишесте
2 яйца и още един жълтък
щипка сол
200 г малинов конфитюр
150 мл течна сметана, която се разбива с миксер
пресни  малини
2 ч.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Разбийте в купа яйцата и жълтъка, заедно със захарта. Прибавете щипка сол и след това пресятото брашно и нишестето. Когато сместа стане гладка, изсипете я в тавичка, покрита с пергаментова хартия и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути.

След това поставете върху изпеченото тесто влажна памучна кърпа. С нейна помощ обърнете тестото и премахнете внимателно хартията. Оставете леко да изстине и след това го намажете с мармалада. Навийте на руло и поставете в чиния.

Гарнирайте със сметана и пресни малини и сложете да стегне в хладилник за около час. Рецептата е предоставен от издателство ИнфоДар.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай