Лесен сладкиш с тиква и ориз

9 февруари 2007 | 14:45 | Аз жената
3 от 4 гласа
Добави в любими
половин тиква (около кило) 
1/2 литър прясно мляко 
150 гр захар 
100 гр ориз 
3 суп. лъж масло 
2 суп. лъж. пудра захар 
1 пакетче ванилия 
1 ч л канела на прах
1 ч.40 мин.

Продукти
Приготвяне

Почистете, обелете и нарежете на средни кубчета тиквата. Вземете мляко със стайна температура. Прибавете и бъркайте захарта, до разтопяване. Добавете и ванилията.

В намазана с масло тава наредете половината кубчета тиква, прибавете ориза и върху него наредете останалите кубчета. Залейте с млякото и отгоре поставете парченца масло. Сложете да се пече на умерена фурна до зачервяване. Когато изстине – поръсете с пудра захар, примесена с канела на вкус.

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
боба ценка ( преди 11 години )
аз го направих в микровълнова печка ала не ми хареса
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
biser ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
ивелина ( преди 11 години )
Този сладкиш дали ще може да се направи в микровълнова печка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
fatma ( преди 11 години )